Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elképzelhető, hogy az ember...

Elképzelhető, hogy az ember teljesen kitudja az agyát kapcsolni?

Figyelt kérdés
Az hiszem, soha nem tudjuk teljesen kikapcsolni az agyunkat, mert ha azt mondjuk, nem gondolok semmire, akkor is látok, hallok, érzek,és legalább háromfelé tudok gondolni,tehát nem tudom elképzelni, amikor éber állapotban teljesen kikapcsoljak. Legalábbis nekem nem ment még. Ezt hívják alfába lemenni?
2010. jan. 3. 21:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem lehet.

Alfa állapotnak azt hívják, amikor a EEG jellemzően alfa hullámokat mutat. Sajátos tudatállapot az ébrenlét ás álom határán.

2010. jan. 3. 22:08
 2/2 anonim ***** válasza:

még a mélyaltatott ember agya is képes felfogni, mi történik. nem véletlenül kellene az operáló orvosoknak odafigyelniük, mit mondanak az éppen műtött beteg jelenlétében.

akaratlagosan odafönt tibetben egyes személyek úgy meditálnak, hogy évekig nemhogy nem isznak, levegőt is szinte csak óránként vagy még ritkábban vesznek. hogy ők hogy csinálják, sose sikerült megértenem. évekig ülnek mozdulatlanul, és nincs felfekvés a testükön. szerintem, amikor magukhoz térnek, nem tudják, mennyi ideig tartották magukat kikapcsolva. és hogyan kezdenek el újból mozogni, táplálkozni, urambocsá wc-zni.?

2010. jan. 4. 04:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!