Honnan van a földmagnak "energiája"?
Wadmalacnak igaza van,a kereső nem ufótechnológia hogy azt egyszerű ember ne értse.
De Wadmalacnak üzenem hogy bár valóban lehet használni a keresőt,de azért kitudja hogy mennyire ismeri kérdezőnk az oldalt.
Lehet most regisztrált,vagy mint ahogy én is,havonta 2X-er felpillantok ide hátha van valami érdekes.Tehát lehjet nem is tud róla hogy előtte már szerepelt ez a kérdés.(mint ahogy én se tudtam)
Különben a válasz:A magban a sűrűségük miatt felhalmozódott radioaktív fémek bomlásából származik ez az energia.
Igaz, viszont a gyk kérdés-kiíró része elég foolproof, érdemes rendeltetésszerűen használni és már a kérdés leírása után dobta volna fel a hasonló tartalmú kérdéseket, gyakorlatilag a kiírás előtt. A kulcsszó-listát lett volna jó kitölteni.
Én is tunya voltam, bevallom, mert valóban nem hosszú a válasz, csak pont ezt már többször leírtam és lustaság is van a világon. :)
A Föld belső hőjének eredete:
A földhő egy része ősi eredetű: gravitációs összehúzódás, becsapódások (pl. Hold keletkezése).
Apály-dagály erők okozta súrlódási hő: a Hold és a Nap gravitációs hatása a Földre jelentős (Régebben sokkal közelebb volt a Hold!).
A radioaktív anyagok bomlanak le más radioaktív izotópokká, ill. stabil elemekké, radioaktív sugárzás közben, hőt termelve.
Örvényáramok a mágneses térben forgó magban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!