Az Antares csillag hol is láthatö az égen? És lehetnek bolygói?
A Skorpió csillagkép legfényesebb csillaga, szép piros fénye van neki… Vegyél elő egy csillagtérképet. Szóban nem hiszem, hogy sokkal jobban el lehet magyarázni.
Azt nem tudom biztosan, hogy lehetnek-e bolygói, viszont ezen a listán még nem szerepel. Tehát egyelőre nem találtak körülötte keringő bolygót.
Antares a skorpió csillagkép alfája. Most a déli égen van kicsivel a Hold alatt. Valószínűleg elnyomja a Hold fénye.
Töltsd le a Stellarium nevű progit! Én is abból puskáztam ki.
Igen, a Stellarium az egy elég jó csillagtérkép…
Innét letöltheted: [link]
Annyit még tegyünk hozzá, hogy vörös óriás csillag, csak kicsivel kisebb átmérővel, mint a Betelgeuse.
A bolygói? Ha vannak is, már nem igazán élhetős helyek. Ha meg a mostani "életzónájában" kering bolygó, az már nem számít. A vörös óriás állapot ugyanis csak pár millió évig tart. Az Antares nagy tömegű csillag. Nem fehér törpe lesz belőle, hanem durr... :) Jó nagy durr. Párszázezer éven belül. :)
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!