A vízimajom elmélet szerint őseink vízi állatok lehettek, vagy csak sokat voltak vízben?
Figyelt kérdés
Tehát ezt úgy kell elképzelni, hogy a majmok bemásztak a vízbe és generációkon keresztül ki sem jöttek, legfeljebb rövid időre (mint mondjuk a fókák, vagy a rozmárok), vagy úgy, hogy sok időt töltöttek a vízben, de a szárazföldön is elég sokat (mint pl. a vidrák)?2010. jan. 2. 15:00
1/4 anonim válasza:
Nézz utána, ez elég részletesen leírt elmélet.
Arról van szó, hogy NAGYON SOK generáción keresztül a vízben szerezték a táplálékot. Kialakult egy csomó olyan tulajdonság, ami a vízben jó (úszóhártya - ma is van ilyen ember, de ő kénytelen néha kivágatni), vagy ami a vízben nem káros (sok izzadás).
Ez az átalakulás azért ált le, mert megszűntek azok a kényszerítő körülmények, amelyek a víz felé terelték az őseinket.
2/4 A kérdező kommentje:
De alapvetően maradtunk szárazföldi élőlények, ugye?
Tehát inkább a vidrák életmódjához hasonlított a miénk, nem mondjuk a delfinekéhez.
2010. jan. 2. 15:45
3/4 anonim válasza:
Amennyire én tudom, a vidra elég jó hasonlat...
4/4 anonim válasza:
Igen, szerintem is. Még a vidrák szintjét sem értük el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!