Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyenek lehettek az ókori...

Milyenek lehettek az ókori hispánok/ibérek?

Figyelt kérdés

Elsősorban kinézetre, megjelenésre értem, de ha bármi egyebet tudtok róluk, azt is örömmel fogadom.

(Amúgy a Wikipédiát olvastam, úgyhogy azt ne linkeljétek be!)

2010. jan. 6. 22:07
 1/7 anonim válasza:
54%

A nők átlagban valamivel alacsonyabbak voltak a férfiaknál,ez egész biztos.

:D

2010. márc. 7. 23:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Tudja a hóhér.Kevés az adat,saccolás,találgatás.A múlt köde mindent elborít.Bár ez nem válasz,de mégiscsak egyfajta válasz.Más sem tud sokkal többet,ezért spekulatíve,próbál okskodni,de az nem tudomány.Egyetlen kapaszkodó a barlang rajzok.Na meg amit próbálnak kiásni.Rengeteg mozaik adat,aztán vagy összeáll,vagy nem.P Tibor
2010. márc. 9. 09:51
 3/7 A kérdező kommentje:

Barlangrajzok?

Te hülye vagy?

Azoknak mi közük van a hispánokhoz, akik csak az ókor idején vándoroltak be?

2010. márc. 9. 15:54
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Én csak utaltam rá,hogy semmi konkrét adat nincs,találgatások.Amúgy meg tojok rá mint tyúkanyó a hispánokra,meg arra is aki lehülyéz egy beszélgetésben.Bunkót,csak a karók leveréséhez használok.Amúgy,ott áll a sarokban,nem tárgyalunk a hispánokról.
2010. márc. 10. 10:03
 5/7 A kérdező kommentje:

"Én csak utaltam rá,hogy semmi konkrét adat nincs,találgatások."

Idáig okés is.

Amúgy honnan tudod, hogy nincs adat?

A rómaiak elég sokat leírtak. Ha más nem is, egy utazó csak leírhatta a helyieket.

2010. márc. 10. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
OK.Akkor irány Róma.Abból a katyvaszból kiásni művészet.Most megint én leszek a hülye,de a rómaiak már csak ott voltak a zsidóknál annó,firkáltak is mindent,mégis semmi adat egy bizonyos Jézusról,pontiusi Pilátus irattárában,az ügy állítólag,máig gyűrűző hullámokat vert,oszt semmi data.Vagy Anonimus hőbörgései,nem kell a hispánokig menni,csupa kamu mesék.Azért írtam a múlt köde,mert ha van is adat,vagy fikció,vagy megbízhatatlan szubjektivizmus.Hm,ezek a hispánok,csak bajnak vannak.Lassan az ufók misztikuma lengi körül.
2010. márc. 11. 09:50
 7/7 A kérdező kommentje:

A konkrét események és konkrét személyek, az egy dolog.

Persze, valószínűleg az sem 100%-ban hiteles, amit egy népről leírnak, de azért mégis.

Pl. Caesar sokat ír a gallokról a Commentari de bello Gallico című művében. A hispánokról miért ne lenne egy hasonló mű?

Amúgy pedig Hérodotoszról még nem hallottál? Ő igaz nem római volt, de sok népről írt sokat, amikben, ha más nem is, a kinézetükre, életmódjukra vonatkozó adatok úgy-ahogy hitelesek lehetnek.

Amúgy pedig attól még, hogy te nem tudsz róla, nem kell feltételezni hogy nincs is.

És ha már itt tartunk. Ha nem érdekel, akkor miért szólsz hozzá egyáltalán?

2010. márc. 11. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!