Van, ami gyorsabb a fénynél?
Tegnap láttam az Avatar című filmet.
Szó volt arról, hogy a főszereplő új gerincet kap a Földön és ehhez benyújtottak valami kérvényt. Pár hét múlva megkapta. De egy 7 fényévvel arébb lévő bolygón voltak, hogy kaphatta meg ilyen hamar? Az üzenetnek 7 évig tart mire eljut oda, a válasznak meg 7 évig, amíg vissza...
Filmes baki volt, vagy felfedeztek valami technológiát, ami gyorsabb a fénynél? (Féreglyuk? Erről nem volt szó a filmben.)
10-es! Anyád nem értett semmit a filmből! Nagyon is értem a filmet... De mi köze a morfogenetikus mezőnek ehhez? És mi az, hogy "ők is" 7 fényévnyire voltak a Földtől? Kik azok az "ők"? :D
Egyébként rosszul írtam, mert 4,5 fényévnyire van a bolygó a Földtől és 5 év, 9 hónapig tartott az út. Ennyit a több generációs utazásról, de azért én vagyok az, aki semmit nem fogott fel...
1 másodperc alatt a fény megkerüli 7x a földet. Hogy jon ide az elektromosság?
Szerinted ha felkapcsolod a villanyt akkor az áram fénysebességgel ért a villanykortéhez? Debil
Nagyon komoly vitának tűnik, úgyhogy én is csatlakoznék a saját hülyeségemmel.
"A sebesség egy pontszerű test (vagy egy kiterjedt test egyik pontja) egy kitüntetett ponthoz viszonyított mozgásának jellemzésére szolgáló fizikai mennyiség."
Melyik az a kitüntetett pont amelyikhez képest a fény sebességét mérjük? És hogy nem lehet a fénynél semmi sem gyorsabb? Mi van ha a kitüntetett pont az egyik irányban haladó foton és hozzá képest mérjük az ellenkező irányba haladó foton sebességét? Az a fénysebesség duplája nem? Egyáltalán hogy lehet kitüntetni egy pontot az univerzumban, ahol nagyjából semmi nincs, de ami van az is összevissza mozog minden máshoz képest? Szerintem olyan hogy fénysebesség nem is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!