Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért gondolják ezt sokan?

Miért gondolják ezt sokan?

Figyelt kérdés

Hogy az emberek felsőbbrendűek mint a többi állat. Pedig a génállományuk 99%-ban megegyezik a többi élőlénnyel(Ezt nem tudom biztosan, én is csak olvastam).

Szinte semmivel nem vagyunk egy kutyánál különbek, mégis sokan sértésként használják. Vagy vannak olyanok, akik nem tudják elfogadni, hogy a majmokból fejlődtünk ki, hisz az egy "koszos állat". Akik nem érintkeznek a többi állattal, mert "undorító, koszosok". De sokan akadnak, akik pl. egy kutyát minden kisebb "bűnért" el akarnak altatni, pl. egy harapásért. Érdekes, ha az ember öli meg a társát, eszükbe sem jut a kivégzése.

Nem értem ezeket az embereket.

2014. jún. 8. 20:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés.A baj ott gyökerezik, hogy az ember nem a természet részeként, hanem annak uraként tekint önmagára, így mindent maga alá rendel, mert azt gondolja, hogy ő az intelligensebb.

Ami persze így is van, ami az intelligenciát illeti, de ettől még nem állunk a teljes bioszféra csúcsán, ahogyan semelyik élőlény sem, hanem mind a részét képezzük, egyenrangúak vagyunk.

Gondoljuk bele:okosak vagyunk, felépítettük ezt a társadalmat ezzel a technikai háttérrel, és ilyenre nincs még egy példa.Viszont éppen emiatt a saját életterünket pusztítjuk, ezt pedig csak a vírusok csinálták nálunk hamarabb.Van mezőgazdaságunk, tudunk tenyészteni, termeszteni, de az egész semmit nem ér, ha a méh nem porozza be a virágot, a levéltetvet nem pusztítja el a természetes ragadozója, s a többi.

Együtt működik az egész, úgy nem, ha mi kijelentjük, hogy mindenek felett állunk.Még mindig a természettől függünk, jócskán.Majd ha az ember képes lesz valaha is megállni a saját két lábán, bármilyen természeti behatás nélkül, akkor mondhatja, hogy ő felsőbbrendű minden másnál.

Ez az, amit az ember hajlamos elfelejteni, vagy soha nem is gondolkodott el rajta, mert minden természetes, amit a társadalma biztosít.

2014. jún. 8. 22:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, amiket leírsz, azokat te találod ki?

Még senkit nem hallottam, hogy nem érintkezik állatokkal, mert "undorító, koszosok". Bár néhány állatot feltétlenül kerülnek az emberek, mint például patkány, vagy ilyesmi, de a hajléktalanokat is kerüli például a többség, szóval nem érzem a faji diszkriminációt az ilyesmi mögött.

Meg ez: "Érdekes, ha az ember öli meg a társát, eszükbe sem jut a kivégzése."

Szerintem elég sokan támogatják a halálbüntetést is. Ebben sem látom a felsőbbrendűség tudatunkat.

Egyszerűen mindennek megvan a maga helye. Az ember az ember, a kutya meg kutya. Ez nem felsőbbrendűségi kérdés. A hároméves gyerekkel is másképp bánunk, mint egy 40 éves felnőttel, ez nem jelenti azt, hogy a hároméves gyerek egy alacsonyabb rendű élőlény.

2014. jún. 8. 23:13
 13/20 anonim ***** válasza:

Hűű! Mi ez? A depi klub gyülekezője? Vagy csak goromba székszorulás szaggat ki elmétekből ily borús gondolatokat?

Valaha engem is kisebbrendűségi-érzés gyötört, de saját erőmből erős akarattal megjavítottam elmémet. Tehát felsőbbrendű vagyok.

Ti is kapjátok össze magatokat!

2014. jún. 8. 23:16
 14/20 anonim ***** válasza:

"Miért gondolják ezt sokan?

Hogy az emberek felsőbbrendűek mint a többi állat. Pedig a génállományuk 99%-ban megegyezik a többi élőlénnyel."

A csimpánzéval 99,8%-ban egyezünk, a gorilla-orangután párossal 99,2%-ban, de még a nárciszéval is 34%-ban. A szarvasbogár génállományával is kábé 50-60%-ban azonos az ember génkészlete. Azonban ez nem jelent semmit.

Az urán238-as izotópja felettébb érzékeny a bórszennyezésre, elég, ha minden millió uránatom mellett csak egyetlen egy bóratom (moderátor) áll, már lehetetlenné teszi az urán felhasználását. Ez azt jelenti, hogy az ilyen mértékben szennyezett urán alkalmatlan a felhasználásra, pedig csak egy tízezred %-ban különbözik a tiszta urántól. Mégis az egyik működik, a másik nem.

Igaz, ez sem jelent semmit. Csak hozni akartam egy példát, hogy a %-ok - bár jól hangzanak - nem mindig irányadóak.

2014. jún. 9. 03:43
 15/20 A kérdező kommentje:

"Miért vannak lentebb az emlősöknél? Hiszen az ő génállománya és az emlősöké között meglepőn nagy a hasonlóság!"

Mert "fejletlenebbek". De ez nem azt jelenti hogy az emlősök felsőbbrendűek mint ők.

"Ilyen alapon miért vagyunk felsőbbrendűek egy guriga szaros WC-papírnál? Az is atomokból áll, mint mi."

Miért hasonlítod az élőlényeket egy "guriga szaros WC papírhoz"?

"Megértem a kérdésedet, hiszen te valóban nem vagy különb."

Te sem, ahogy én sem, de még Obama, vagy Orbán sem különb.

"Ez az, amit az ember hajlamos elfelejteni, vagy soha nem is gondolkodott el rajta, mert minden természetes, amit a társadalma biztosít."

Nem másolom be az egész hsz. edet, de teljesen igazad van.

Amíg növényeket meg állatokat eszünk, függünk a természettől. Ha meg csak mesterséges kaját, pl. ilyen "tápanyagkapszulát" ennénk csak, nagyon egyhangú lenne minden.

"Kérdező, amiket leírsz, azokat te találod ki?"

Nem

"Még senkit nem hallottam, hogy nem érintkezik állatokkal, mert "undorító, koszosok""

Jó neked, én sajnos igen.

"Bár néhány állatot feltétlenül kerülnek az emberek, mint például patkány, vagy ilyesmi"ű

Én nem kerülöm se a patkányt, se semmit.

"Szerintem elég sokan támogatják a halálbüntetést is"

Remélem is hogy visszavezetik.

Nem tudom, hallottad-e azt, hogy egy 20 éves hülye anyuka kislánya egy Akita fajtájú kutyát alvás közben hirtelen megölelt, ő pedig megkapta az arcát. A nő a Facebookon létrehozott egy csoportot vagy oldalt, aminek ez volt a neve: Justice For xy(nem tudom hogy hívják a nőt), és követelték ennek a kutyának a megölését.

"Igaz, ez sem jelent semmit. Csak hozni akartam egy példát, hogy a %-ok - bár jól hangzanak - nem mindig irányadóak."

Tudom.

De minden élőlény működik, úgy ahogy kell. Csak azért hoztam fel a %-okat, hogy tudják egyesek, hogy amikor egy másik állathoz undorral viszonyulnak(most vegyük csak az emlősöket), 99%-ban megegyezik a két élőlény.

2014. jún. 9. 08:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted melyik a kiemelkedőbb teljesítmény? Az,hogy a kutya leül, ha rászólsz, vagy hogy Da Vinci megfestette a Mona Lisát, József Attila megírta az Eszméletet,ioncsatornákat modellezünk,tudjuk, milyen fehérje passzolna bele, számítógépen megtervezzük,és a genetikai kód átírásával létrehozzuk, eljutottunk az űrbe, és még sorolhatnám.

A fogalmi gondolkodás, a beszéd, a kreativitás mind emberi tulajdonság. Az embert az értelem, úgyis fogalmazhatnék a szellem emeli ki az élővilágból.

Származásunk közös, együtt fejlődtünk koevolúcióval az élővilággal, származásunkat nem lehet megtagadni, de magasan kiemelkedünk onnan. A természet elengedhetetlen feltétele az életünknek, ezért a bölcs ember mélységesen tiszteli az Élet bármilyen megnyílvánulását, de kétség sem férhet hozzá, hogy mi vagyunk az ura ennek a földi világnak, ég és föld között.

2014. jún. 9. 08:48
 17/20 A kérdező kommentje:

Igazad van. Az embereknek az agyuk nagyon fejlett. Ez tény. De minden állatfaj másban kiemelkedő.

Csak sokan "visszaélnek" ezzel. Egyébként a delfinek legalább olyan intelligensek mint az emberek.

De a többi állatnak is van "szelleme", szinte értelmesek egytől-egyig.

Az én meglátásom, hogy ezzel a kiemelkedően fejlett aggyal a Föld Anyát kéne segíteni, hisz nem hiába ez az adottságunk. De most az emberiség mindent csinál, csak ezt nem. Kíváncsi vagyok, a majmok vagy az emberek fogják a bolygó élővilágát kipusztítani!? az emberi agy olyan mint a tűz. Hasznos is, de veszélyes.

2014. jún. 9. 09:15
 18/20 anonim ***** válasza:
61%

Ha a delfinek szerinted olyan intelligensek, mint az emberek, akkor tényleg hülye vagy. Nincs mit ragozni ezen.

Egy élő ember különb egy holttestől? A génállománya 100%-ban megegyezik, de össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Az állatnak nincs szelleme, egyszerű ösztönök irányítják. Nincs szabad akarata. Most tényleg ezt kell bizonygatnom, hogy az ember intelligensebb, mint egy delfin?

2014. jún. 9. 09:54
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne hozzuk fel a szabad akaratot és a szellemet, mert nincs igazán köze a kérdéshez.Ráadásul mindkét fogalom erősen vitatott, főleg a szabad akarat, mert azzal legalább tudunk foglalkozni elméleti szinten.
2014. jún. 9. 15:34
 20/20 anonim válasza:
A többi állat alkalmazkodott a földi viszonyokhoz, az ember a földi viszonyokat alakította át.
2020. jún. 5. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!