ALKOHOL hatása a szervezetben?
1. Az általad említett "tiszta szesz"-ben is alkohol van, függetlenül attól, hogy miből és milyen úton állították elő. Az italokban (is) lévő etilalkohol ugyanaz, keletkezésétől és előtörténetétől függetlenül.
2. Az etilalkohol szervezetben történő lebontásakor ugyanazok az anyagok keletkeznek, mint a természetes zsírok lebontásakor, vagyis a szervezet a keletkezett anyagokat ugyanúgy dolgozza fel. Emiatt bár önmagában az alkohol lebontása valóban energia igényes, ugyanolyan tápértéke van, mint a zsíroknak. Körülbelül ugyanannyira hizlal is.
Upsz, nem akartam még elküldeni.
Szóval NADH keletkezik. A NADH egy fontos negatív szabályzóanyag a citrátkörben. Amikor megpörren a citrátkör, akkor keletkezik NADH, így visszafojtva azt, jelezve, már nincs több energia igény. A alkohol bontásából származó NADH ezt a szabályzó rendszert megborítja, elhiteti a szervezettel, hogy nincs energia igény. Ha nincs igény, akkor bizony raktározunk a szűkösebb időkre, tehát fokozódik a zsírsavszintézis, a lebontása pedig csökken. Ha pedig gyártjuk a zsírsavat, lebontani meg el bontjuk, akkor bizony hízni fogunk.
CH3-CH2-OH
Ha nem szénhidrát, akkor micsoda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!