2008 augusztus 27-én olyan közel jön a Földhöz a Mars, hogy akkorának látszik majd az égbolton mint a Hold, de mi lesz ha "beleszól" a Mars a Föld gravitációjába?
A Hold mégközelebb van a földhöz.És beleszólt a gravitációjába?Nem
A marstól sem lesz semmi baja a Földnek és akkora szodát vagy rakétát nem lehet fellőni a marsra hogy felrobbanjon.
Ez a lánclevél inkább az emberi hülyeségbe zavar bele, semmint a Föld gravitációjába.
Téves amúgy az információ, hiszen a következő Földközeli együttállás 2010 októberében lesz (ha jól tudom).
Azonban a lánclevél eredetijében (ami angol nyelven szólt) szépen és helyesen volt leírva, hogy a Mars olyan közel lesz, hogy hetvenötszörös nagyításban, távcsővel figyelve olyannak fog hatni, mint a telihold. Csak ez már a magyar változatból lekopott. Így érdekesebb. :)
Tehát NEM fogja senki látni a Marsot telihold nagyságúnak szabad szemmel. Vagy ha igen, akkor kezdjen imádkozni :)
De hogy én, mint földi halandó mit mondok, az ne számítson. A csillagászati egyesület hivatalos közleménye is elég "kézenfekvő" a jelenségre:
a második válaszolónak, aki szerint a hold nem szól bele a föld gravitációjába:
mit gondolsz, mitől van az ár- apály jelenség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!