Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha ma találkoznánk ősemberekkel?

Ha ma találkoznánk ősemberekkel?

Figyelt kérdés
Inkább embereknek, vagy állatoknak látnánk őket?
2009. dec. 26. 11:30
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Bocsi!

Hülyén fogalmaztam meg a kérdést. De remélem érthető.

Szóval:

Ha ma találkoznánk ősemberekkel, mit gondolnánk róluk? Hogy viszonyulnánk hozzájuk?

2009. dec. 26. 11:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem kisérleteznének a tudósok rajtuk na meg el is titkolnák valamennyire de szerintem emberivonásaik miatt emberszerű nem pedig állatszerűnek hinnénk őket ha további kérdésed van itt leszek
2009. dec. 26. 11:35
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
nem tudom, még nem találkoztam ősemberrel :D
2009. dec. 26. 11:37
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem így értettem.

Egyértelműen tipológiailag embernek tartanánk őket.

Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a hétköznapi ember hogy viszonyulna hozzájuk.

Pl. a neander-völgyinek még csak nagyon kezdetleges nyelve volt. Alig volt fejlettebb, mint a csimpánzoké. Sokkal inkább az ösztönei irányították, mint az átgondolt elvek.

Kinézetre egyértelműen emberek. De vajon a viselkedésüket tekintve a hétköznapi ember szemében mik lennének?

2009. dec. 26. 11:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
legelső vagyok.A hétköznapi ember szemében a viselkedésök nagyon fura lenne de mintahogy mondtad kűlsőre ugyalyanok lennének.
2009. dec. 26. 11:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha érdekel a téma olvasd el Assimov Az idő gyermeke elbeszélését.
2009. dec. 26. 11:54
 7/12 anonim ***** válasza:

szerintem most is lehet ősemberekkel találkozni az utcákon...csak körül kell nézni.

A ,,kultúra" azért megmutatkozik néhány emberben...

És hogy a kérdésre választ adjak, hát én inkább ezeket állatnak látom,tehát jó messze elkerülöm

2009. dec. 26. 12:02
 8/12 anonim ***** válasza:
hát az ősemberek elég agresszív emberek. szerintem egy hétköznapi ember elmenekülne :D
2009. dec. 26. 13:42
 9/12 anonim ***** válasza:
az ősember meglátna egy mozgó autót vagy elfutna vagy ordibálna vagy letámadná XD
2009. dec. 26. 13:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk a neandervölgyiek elég emberszerűek voltak, nem néznénk állatnak őket.

Persze kutatásokat végeznének velük, megfejtenék a nyelvüket, akár beszélnének, akár jelelnének. Ez egy izgalmas kutatási téma lenne, az eredményeket mindenki izgatottan várná.

2009. dec. 26. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!