Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért ennyire szkeptikusak az...

Miért ennyire szkeptikusak az emberek az idegen lényekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Értem én hogy sok a kamuhír így meg úgy, nem láttak még megfelelő példát, sok összeesküvés elmélet stb..De miért lenne lehetetlen?Gondoljunk bele hogy hiába a mi naprendszerünkben más bolygón nincs intelligens éleforma.De a miénken kívül több milliárd csillag van(ami ugyebár 1-1 naprendszer központja), és ezeken belül akár több százmilliárd bolygó.És ez csak a mi galaxisunkban a Tejútrendszerben van.A miénken kívül van még több százezer galaxis, amikbe kb. ugyanannyi vagy még több naprendszer van mint a miénkbe.

Tehát az egész világűrben ha kimondhatatlan számú bolygó létezik, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy van más bolygón is intelligens életforma.Ki tudja lehet 3 galaxissal arrébb van egy olyan nép ami már az időutazást is feltalálta, egy másik galaxisban meg egy másik nép aki még mondjuk az őskorban jár.Attól hogy a mi naprendszerünket ismerjük, meg a szomszédosokat is láttuk távolról még nem zárhatjuk ki azt hogy máshol is lehetne élet, hiszen több milliárdot nem láttunk még..

Véleményeket szeretnék kérni erről ,hogy mennyire tartjátok ezt hihetőnek/lehetségesnek, illetve miért mindenki ilyen hitetlen más létforma létezésében?Minden válasz jöhet, de a vicces kedvű emberek kíméljék meg a billentyűzetüket :)

2014. ápr. 30. 18:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

Azt egyik szkeptikus sem tagadja, hogy lenne, lehet élet más csillagrendszerekben is. Sőt, a nagy számok törvénye alapján elég valószínű, hogy igenis van élet máshol is, és az sem zárható ki, hogy az a létforma is intelligenssé fejlődjön.

Az viszont már enyhe kétkedésre adhat okot, hogy ezek az idegen lények a Földre látogatnának, az meg főleg, hogy jelenleg is egy nagy rakás különböző idegenfaj dekkol a Földön, csillagháborúznak a Naprendszerben, irányítják és rabszolgasorba akarják dönteni az emberiséget, meg hogy a világ vezetői lepaktáltak velük, meg teheneket rablásznak el és kiműtik a májukat, aztán visszaviszik oda ahonnan elhozták, meg satöbbi... Őrület.

2014. ápr. 30. 18:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vélekedek. Hülyeség, hogy máshol nincs élet.

Elég, ha a Titant nézzük(Szaturnusz holdja). A jégtakaró alatt valószínűsíthető hogy van élet, igaz csak mikroorganizmusok.

Kicsit távolabbra nézve, egyik szomszédos csillagunk bolygóján valószínűsíthetó a miénkhez !!hasonló!! élet.

Csak a Tejútrendszerbe több száz civilizáció is lehetséges.

Több millió galaxis van az Univerzumban. Az az elképzelhetetlen hogy csak a Földön van intelligens életforma.

2014. ápr. 30. 18:22
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen azt én se nagyon hiszem el hogy pont a mi bolygónkat néznék ki maguknak.De igen sok helyen olvastam hogy egyáltalán nem is hisznek idegenek létezésében.
2014. ápr. 30. 18:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Ebben nem lehet hinni, mert nem természetfeletti dolog, nem egy fogalom.
2014. ápr. 30. 18:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel bizonyíték nincs rá egyelőre, de nem is zárható ki, ezért marad függőben a dolog, vagyis hit kérdése, míg egyik vagy másik oldalról megerősítés nem történik (bizonyíték vagy cáfolat). Így egyelőre csak gyanítható hogy így van. Vannak akik hisznek benne, vannak akik tagadják. Igazából egyik fél sem ítélhető el, amíg nem kezdi el bizonygatni habzó szájjal a véleményét.
2014. ápr. 30. 18:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Bármi lehet - de jelenleg találgatunk.

De egy biztos: ha egy faj képes x fényévet utazni, és fantasztikusan jól álcázni magát, biztos nem azzal fog szórakozni, hogy legrosszabb fényképezőgéppel rendelkező emberek előtt bukkanjon fel.

2014. ápr. 30. 19:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbben nem tagadják, csak nem foglalkoznak ezzel az egésszel. Abban kételkednek, amit itt is írtatok..hogy itt vannak köztünk és egyebek. Én is így vagyok ezzel.
2014. ápr. 30. 19:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Sőt, a nagy számok törvénye alapján elég valószínű, hogy igenis van élet máshol is, és az sem zárható ki, hogy az a létforma is intelligenssé fejlődjön."

Igen, így van. De azt se felejtsük el, hogy ha léteznek/tek is ilyenek elszórva a végtelen nagy térben és időben, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy két civilizáció találkozzon.

Azt sem tudjuk megbecsülni, hogy a miénk meddig él: néhány ezer, vagy millió évig.

2014. ápr. 30. 20:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak emberek, akik végig tudják gondolni ezt a problémát. Ők soha nem állították, hogy biztosan nincs a földön kívül élet. Mindössze azt mondták, hogy rendkívül kicsi a valószínűsége a találkozásnak, és ezen belül annak, hogy képes a két forma felismerni egymást, majd információt cserélni. Szóval nem lehetetlen csak nulla a valószínűsége.

És vannak emberek, akik ezt nem tudják végiggondolni. Ők kénytelenek hagyatkozni mások véleményére, vagy ambiciózusan képtelen elméleteket gyártanak. Sokan meg azt hiszik el. Ezért e rétegből találkozni olyannal, aki azt képzeli, holnap beköszönnek az ajtaján, és olyannal, aki zöld szörnyekről álmodik, továbbá van, aki hülyeségnek tartja az egészet.

2014. ápr. 30. 22:06
 10/11 Vree ***** válasza:
Én nem hiszem, hogy sokat állítanák hogy máshol nem lehet élet, szerintem valószínűbb hogy félreértetted őket, és ha konkrétan erőlteted a témát nem azt fogja mondani, hogy nincs, hanem egyszerűen azt hogy ez őt nem érdekli és nem hajlandó vele foglalkozni. Mert az hogy mi van esetleg egy másik galaxisban az teljesen az ő megismerhető világán, az ő értelmes tevékenységein kívül esik.
2014. máj. 1. 03:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!