Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi okozta az ősrobbanást?

Mi okozta az ősrobbanást?

Figyelt kérdés
Milyen elméletek vannak ezzel kapcsolatban?

2014. ápr. 29. 21:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ja, hogy a tegnapi elképzelések neked már nem jók?

Akkor el kell keserítselek: a tudósok már pár évtizede ugyanazt gondolják.

A különbség csak abban van, hogy az ősrobbanás valószínűleg nem egyetlen pontban kezdődött, hanem egy néhány méter sugarú gömbben. Ez kideríthető, és valamikor majd ki is fogjuk deríteni.

2014. ápr. 29. 22:19
 12/21 Joci_27 ***** válasza:
48%
#9 Az, hogy a bibliában robbanásokat keresel az meg a te korlátod. Én csak leírtam az álláspontomat, nem mondtam, hogy ez a nagy igazság. Mindenkinek joga van azt gondolni, amit akar, és ez így jó.
2014. ápr. 29. 22:20
 13/21 anonim ***** válasza:
58%

#12: Ez igaz. De a tudomány rovatban nem vallási mesékre és hitalapú magyarázatokra kíváncsiak a kérdezők, hanem a tudomány által feltárt tényekre, eredményekre, bizonyítható meglátásokra.

A tudomány pedig nem vallás. A tudomány az tudomány, a vallás pedig vallás. Nem kéne összemosni a kettőt, mert semmi közük egymáshoz.

2014. ápr. 29. 22:27
 14/21 anonim ***** válasza:
24%
A tudomány és a vallás közelebb áll egymáshoz, mint gondolod. Az ősrobbanás teória hiányzó elemeit csak hittel lehet elfogadni, de ne menjünk olyan messze: az evolúció elmélet meg nem talált puzzlejei is csak hittel helyettesíthetők.
2014. ápr. 29. 22:45
 15/21 anonim ***** válasza:
61%

https://www.youtube.com/watch?v=y8hy8NxZvFY

Ezen a videón egy ausztrál bíboros, George Pell elismeri, hogy a majmoktól származik az ember, mire a vitapartnere kijavítja, hogy ez nem igaz, csupán a majomnak és az embernek van egy távoli őse. Ennél nagyobb leégést még nem láttam élőben, elismeri, hogy téved az egyháza, és valóban van evolúció, majd kiderül, hogy nem is tudja, az ember evolúciós útját.

Egy másik vita során, arra már nem emlékszem melyik volt az, a kreacionista ember ott mutogatott egy általa szépen megrajzol kivetített ábrára, hogy értsük már meg, a genetikai mutáció létezik, pl. bőrszín meg tud változni, de az csakis egy bizonyos limiten belül létezik, tehát egyik faj nem alakulhat át egy másikká, amit az evolúció mond, hanem csak van egy kis genetikai mozgás, de nem nagyon nagy. Teljes képtelenség az egész!

A tudomány ezer ponton bizonyíthatóan igaz, beépített önellenőrző funkciói vannak, imádja a vitát, imád megjósolni dolgokat, mert ki tudja azokat számítani, méréseket tud végezni. Ezer ponton, ezer összefüggés szerint ki lett próbálva, ismeri a maga határait, megmondja, mi az amit nem tud, elmagyarázza mi a szép a világban.

2014. ápr. 29. 23:17
 16/21 anonim ***** válasza:
18%

Ezeken az oldalakon nem sok embert érdekel, hogy miket képzeltek egyes emberek évezredekkel ezelőtt, vagy manapság.

Nem érdekel a hited, azt képzelsz, amit csak akarsz, de légy szíves, menj a magadfajták közé, ott fejtsd ki a sületlenségeidet, mert engem cseppet sem érdekel a fantáziád terméke, egyedül az számít ami empirikusan bizonyítható.

Bánom is én milyen furcsaságokkal tömöd teli a fejed, de kérlek ne hangoztasd, mert csak bosszantod az ostobaságaiddal a normális embereket.

A kérdésedre meg az a válasz, hogy nem tudjuk.

2014. ápr. 30. 00:25
 17/21 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolónak fel szeretnék tenni egy kérdést.

Ki is az üzeneted címzettje? Csak mert én itt egy kérdést tettem fel, nem terjesztek semmi fantáziát. Egyébként miért érint téged ennyire érzékenyen ez a téma?

2014. ápr. 30. 07:26
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre a pontos válasz az, hogy fogalmunk sincs :)

Sajnos a szingularitások olyan jelenségek, amelyeknél a matematika - egyébként kiválóan működő - egyenletei csődöt mondanak. Egyelőre nem tudunk mit kezdeni a végtelenekkel, a nevezőben lévő nullákkal, és a szingularitások pont ilyen értékeket okoznak az egyenletekben. A Nagy Bummot követő első pillanatig (a másodperc első 1/10^34 darabkájáig) vissza tudjuk követni hogy mi történt, mit mi okozott; azonban az ez előtti történések a Nagy Bumm szingularitásának homályába burkolózik. Jelenleg is nagy erőkkel folynak a számítások, a különböző képletek és modellek felállítása a kvantumgravitáció leírására (Nagy Egyesített Elmélet), de ezek a próbálokozások még eléggé gyerekcipőben járnak, és ezeddig nem hoztak használható eredményeket.

Minden valószínűség szerint a Nagy Bumm kezdeti feltételei megfelelhettek egy olyan méretű fekete lyuk körülményeinek, amelybe univerzumunk összes anyaga zsúfolódott össze. Ezért is próbálkoznak mini fekete lyukakat létrehozni az LHC-ban, hogy azokat vizsgálva, azok viselkedését, tulajdonságait tanulmányozva talán ki lehessen hámozni valami értékelhetőt a nagyobb méretű fekete lyukakra nézve. Így talán rájövünk majd, hogy mi és hogyan is történt azelőtt az 1/10^34 másodpercnyi idő előtt, ameddig jelenleg "visszalátunk" az időben.

2014. ápr. 30. 08:31
 19/21 anonim ***** válasza:
61%

[link]

Ha valaki kicsit filozofikusabb megközelítést akar, érdemes elolvasnia ezt a cikket is a témában. Amúgy, aki szerint az evolúció csak hiten alapul alátámasztaná valamivel az állítását?

2014. ápr. 30. 17:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem "illik" saját kérdésre hivatkozni, de lehet, hogy választ ad kérdésedre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2014. nov. 2. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!