Sárkány létezhetne a valóságban?
Tudom h csak legenda, de ha az evolúció úgy alakult volna akkor létrejöhetett volna ilyen állat?
Amire ki akarom hegyezni a kérdést:
A tűzokádó képesség vajon működőképes lenne?
Van egy fantasztikus film, abban úgy magyarázták, h ugye az evolúció létrehozott egy természetes gyúlékony anyagot(ez hihető), amit egy hólyagban tárolt(ez most is jelen van a természetben).
A száj belső részét boríthatja egy vastag szaru réteg, ami ellenáll a rövid ideig tartó magas hőmérsékletnek.
Innentől kezdve csak az kérdéses, h milyen úton gyújtja meg az anyagot.
Bár ha nem magas a folyadék vagy akár gáz gyulladási hőmérséklete akkor egy a szájpadláson kialakult "kakas" a lőfegyverek működési elve alapján képes lehetett előidézni gyulladási hőmérsékletet.
Én jobb magyarázatot olvastam:
2 komponenst termel, amelyek külön-külön nem gyúlékonyak.
Amikor kifújja, csak utána keverednek össze, már a száján kívül, és a keverék öngyulladással gyullad meg.
Ebben a fimben ráadásul a sárkányokat nem 4 lábú állatról mintázták, hanem egy repülő őshüllőről. Nagyon meggyőző volt!
Én köszönöm, h írtál.
Egyébként tényleg jó film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!