1/5 Silber válasza:
Nem, szigorúan egyenáram kell hozzá.
2/5 anonim válasza:
Ezt mi annak idején csináltuk suliban 4,5 v-s elemmel.Én meg,jól kiengedtem a gázokat a kémcsövekből.Volt pofon!Sok is meg nagy is. :-) Igen, csak egyenáram.
3/5 A kérdező kommentje:
Hát az biztos kellemes lehetett, de ha 4,5 voltal csináltátok akkor jó lassan gyűlhetett össze úgy hogy lehet megérdemelted (nemigaz :D) én most itthon csinálom az autó aksitöltőjével az azt hisszem 24 voltos.
2014. ápr. 5. 19:19
4/5 Silber válasza:
Még jó is lenne az érvelés, ha lenne valami alapja...
Az iparban (már ahol használják) csupán 2-3 V-os feszültséggel megy az egész folyamat, mert így sokkal kisebb a szükséges teljesítmény (P=U*I).
Az elektrolízis sebessége az áramerősséggel arányos, nem a feszültséggel.
5/5 anonim válasza:
ahogy az előző is írja (sajnos) a fejlődés tényleg az áramerősséggel arányos és nem a feszültséggel.
Magasabb feszültségnél valóban jobban fog fejlődni a gáz de a hatásfok is nagyságrendeket eshet és a bevitt energia nagy része a víz ellenálásán feszültségesés formájában hővé alaákul (melegedni fog a víz)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!