Nem értem mi a búbánatért gondolná valaki, hogy Brahmagupta örökmozgó elképzelése működhet (1. ábra), hiszen teljesen szimmetrikus, nem? A második ábra már értehtő, de az első?
az örökmozgót csak elképzelni lehet!
minden lehet örökmozgó ami (elvben!!!) ugyan annyi energiát ad le mint amit felvett
Az elv lényege, hogy a mágnesteret vaslemezzel le lehet árnyékolni.
Képzeljünk el négy, taszításba állított mágnest. Ebből kettő nyugvó mágnest, ami egymástól mondjuk 30 cm-re van. A másik két, taszításban lévő mágnes egy himbára van felfogatva, amik felváltva ráközelíthetnek a nyugvó mágnesekre. A himba egy hajtókarral egy lendítő kerékhez van rögzítve. A lendítőkerék egy 90 fokos hajtással egy tengelyhez kapcsolódik. Ezen a tengelyen egy félbevágott vas árnyékoló korong van, ami megfelelő időpillanatban az egymásra közelítő mágnesek előtt alakítja ki a takarást. Az előtt a nyugvó mágnes előtt, aminek a mozgó párja épp elindul felfelé, a takaró korong épp betakar. Tehát a mozgó mágnes akadálymentesen ráközelíthet a taszításba lévő párjára, amit most árnyékol a korong. Mikor a himba holtpontra ér, a korong takarása kifordul, és a két, nagyon közel lévő mágnes ereje egymásra feszülve a lendítő kerékbe préseli a kettejük bármekkora taszító erejét. Mikor az egymásra szabadult mágnesek az egymás eltaszításával küszködnek, a másik oldalon ebben a pillanatban a folyamat fordítottan épül fel, vagyis a takaró korong most a másik oldalon takar, és míg az előző oldalon a két mágnes tiszta erővel távolodik, a másik oldalon a betakarás miatt a másik két mágnes szabadon egymásra közelíthet.
Ha valakinek van természetes műszaki érzéke, látja ezt a rendszert mozgás közben.
Mikor ezt kidolgoztam, szkeptikusan próbáltam megdönteni a saját állításomat, mi az a tényező, ami miatt a rendszer ne működne.
Eddig nem találtam olyan magyarázatot, ami miatt a rendszer megállna. Aztán próbáltam embereket megszólítani, hogy szerintük mi az a tényező, ami miatt a rendszer nem lenne önfenntartó. Elképesztő dolgok derültek ki. Rájöttem, hogy az emberek nagyon nagy része műszaki analfabéta. Nem volt kivétel ez alól a frissen diplomázott műszaki egyetemi hallgató sem.
Voltak, akik azzal a hülyeséggel álltak elő, hogy ha már meg kell lökni, akkor nem örökmozgó. (egyorrú!) Sokan a súrlódásnál leragadtak. (Másik egyorrú!), hiszen a mágnes erejével a súrlódás átléphető. De hát ez már meghaladja a kapacitásukat.
Volt egy normális állítás is, miszerint a mágnestérben mozgó vaslemezben keletkező örvényáram akadályozni fogja a rendszert. Erre csak az a válaszom, hogy kit zavar, ha a rendszer lassan forog. DE Forog!! De csináltam egy egyszerűsített kísérletet, az örvénylés a kísérletben nem jelentkezett.
Természetesen én is szkeptikus vagyok, de még nem találtam olyan magyarázatot, ami szerint ez a rendszer ne működne.
Ha a rendszer mégsem működőképes, akkor az ember egy kísérlettel gazdagabb. De ha működik, akkor a kipróbálója nagy veszélyben van, hiszen akkor nagy valószínűséggel mások is megcsinálták és valamiért ők sem jutottak el a nyilvánosságig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!