A SÓ miért olcsó?
Mert mind a nátrium, mind a klór sűrűsége alacsony, tehát a nagy része a földkéregben található. A vízben pedig jól oldódik a kősó (konyhasó), tehát az óceánokban óriási mennyiségben van jelen. Amiből pedig sok van, az olcsó.
Innentől pedig él az, amit #1 válaszoló írt, a bányászott kősó kitermelési költsége lényegesen alacsonyabb, mint a lepárlással készült sóé (lepárlásnál elkerítik a tengervizet, aztán csak meg kell várni, míg a Nap sugarai elpárologtatják a vizet a sóoldatról, minimális a befektetett költség).
" a bányászott kősó kitermelési költsége lényegesen alacsonyabb, mint a lepárlással készült sóé"
Hoppá :D Rosszul írtam, javítok:
A bányászott kősó kitermelési költsége lényegesen MAGASABB, mint a lepárlással készült sóé. Hogy a föld mélyén rejtőző konyhasót a felszínre hozzuk, az lényegesen költségesebb, mint a tengerpartokon elpárologtatni a sós vízből a vizet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!