Hisztek a morfogenetikus mezőben és a morfogenetikus rezonanciában?
Figyelt kérdés
Pontosabban arra vagyok kiváncsi ,hogy szerintetek tudomány témakőrbe tartozik -e a téma vagy inkább úgymond okult tudományok körébe? Lehet tudományos válasznak mondani arra a kérdésre,hogy miért van mindennek alakja?2014. febr. 10. 16:56
1/4 A kérdező kommentje:
[link] Itt próbálják tudományosan is megmagyarázni de engem valahogy nem tudnak meggyőzni. :)
2014. febr. 10. 17:02
2/4 anonim válasza:
Szép kis ezoterikus, "new age"-es buulshit:
1. A morfogenetikus mező egy létező fejlődésbiológiai szakszó, de teljesen másról szól:
2. A "századik majom hatás" egy áltudományos tézis (lásd az idézett Wiki oldal "A történet" fejezetét), aminek az alapja egy valóban létező kutatás (lásd az idézett Wiki oldal "Az eredeti kutatás" fejezetét), csak az eredményét a tézis kiötlője meghamisította:
Meg itt is írnak róla:
3. A kék cinegék tejesüveg-tetőre gyakorolt hatása is egy megfigyelt jelenség, de annak nincs köze semmilyen morfogenetikus mezőhöz - más cinegéktől lesték el:
3/4 A kérdező kommentje:
Valahogy sejtettem :)
2014. febr. 10. 21:02
4/4 A kérdező kommentje:
De jó ez az oldal. :) Köszi.
2014. febr. 10. 21:04
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!