Hülye kérdés fizikából. Erre van valami normális megoldás?
Figyelt kérdés
A kisegér 2m -re, a macska vele megegyező irányban 5 méterre van az egérlyuktól, amikor észreveszik egymást. Mindketten azonnal rohanni kezdenek a lyuk felé. A macska 10 m/s, az egér 4 m/s nagyságú sebességgel. Megmenekül-e a kisegér?2014. jan. 17. 19:50
1/6 anonim válasza:
Van, elég sok féle. Pl összevetheted, hogy melyiknek mennyi ideig tart az út az egérlyukig. Vagy megnézed, hogy mekkora utat kell megtenniük, amíg találkoznának és ezt az eredményt veted össze az egérlyuk távolságával. Leírjam képletekkel?
2/6 A kérdező kommentje:
De egyszerre érnek oda. De attól mert egyszerre érnek oda, még nem biztos hogy a macska a szájával vagy a mancsával el is tudja kapni.
2014. jan. 17. 20:02
3/6 anonim válasza:
Ooooh bocsánat, én a számokat meg se néztem és nem értettem, hogy mi itt a nehézség. Ha egyszerre érnek oda, akkor szerintem írd oda, hogy egyszerre érnek oda, abba nem tud belekötni. De szerintem ez azt jelenti, hogy megmenekül az egér.
4/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy mi az egér megmenekülésének definíciója.
5/6 anonim válasza:
Nem menekül meg, mindkettő megdöglik: az egér a macska mancsától, a macska a falnak ütközéstől. :-)
6/6 A kérdező kommentje:
#5 Jó ötlet :D
2014. jan. 18. 11:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!