Miért nem a semmi létezik?
a fizika egyenletei — legyen bár szó akár a klasszikus fizika, akár a kvantummechanika egyenleteiről — semmiféle különbséget sem tesznek a jövő és a múlt között
Namost, mivel az ősrobbanás során a semmiből keletkezett minden ; tér, idő, energia, anyag, így ha az idő visszafelé telne, egy adott idő után visszatérnénk a semmibe és akkor egy újabb, azonban máshogyan lejátszódó ősrobbanással keletkezne teljesen más világ mint amiben élünk, bár az valószínűbb, hogy ősrobbanás sem lenne, csak a semmi
Hogyan vélekedsz erről?
"Sajnálattal közlöm, hogy amit leírtam egyszerűen valóban igaz, így a fennakadás nem releváns "
Le lettünk érvelve kőkeményen.
"Pont mivel az ősrobbanás egy szingularitás ahogyan írtad # 4/9-es így éppen az ősrobbanás előtt nem létezett sem tér, idő, energia, anyag, azaz a semmi létezett. Minden materiális létező az ősrobbanás után, mint termék vedte kezdetét létezni."
Nem értem, miért olyan nehéz azt megérteni, hogy az "ősrobbanás előtt" mint fogalom értelmetlen.
"szakkönyvekből olvastam "
Na mesélj, pl melyikben?
"Szecsői Tibor azért nem írtam ki ezen kérdésnél a szokásos beazonosításomra szolgáló accountnevemet, mivel éppen te és materialista társad csesztek le érte, hogy ezt nem kellene használnom. legalább legyetek következetesek ! "
Én biztos nem csesztelek le, max kiröhögtelek. De ez meg nem nickfüggő.
"Az hogy az ősrobbanás piilanatában értelmetlenek a fizikai egyenletek, azt jelenti hogy abban az állapotban nem értelmezhetőek az egyenletekben a fizikai mennyiségek ! "
Bravó, az, hogy az ocelot nem szereti a sört azt jelenti, hogy a sör nem az ocelot kedvence. És ezzel most mit akarsz mondani? Bár a szingularitás és az értelmetlenség közel sem ugyanaz. Szingularitás az, ahol a fvérték elszáll a végtelenbe. Értelmetlenség az, amit te beszélsz. Érzed a különbséget?
A statikus modelledről meg nem írom le ide mégegyszer, mit gondolok, megtettem az ezó rovatban feltett kérdésednél. Az más kérdés, mennyit értettél meg belőle.
Az ősrobbanás előttre nem tudunk vonatkoztatni semmi mostani fizikai fogalmat, mint anyag, energia, tér, idő.
Te meg megpróbálod a most aktuális, fizikális SEMMI kifejezést a mostani, ősrobbanás utáni fizikai értemében alkalmazni az ősrobbanás előttre.
Ez elég méretes logikai hiba.
Nincs ezen a földgolyón olyan ember, aki hipotézisnél magasabb szinten tudna az ősrobbanás előttről beszélni, miközben az ősrobbanás maga is csak elmélet (bár eddig cáfolata nincs).
Vagy a forrásaiddal van a gond, vagy azok értelmezésével.
Wadmalac az ősrobbanás előttről, azt tudni, hogy nem rendelkezik egzakt fizikai mennyiségekkel, mértkekkel, fogalmakkal sem az az állapot ami akkor volt és ugyanerre az állapotra ha most találkoznánk vele azt mondanánk, hogy ez a semmi !
Egyértelműen egy fizikai mezők, terek, energia, mértékek, állandók, egzakt fizikai paraméterek nélküli objektum lenne...ez a semmi ! Dettó ez a defíniciója és mivel a A Világegyetem kezdeti állapotát a kozmológia addig vezeti vissza, míg a mérete nem csökken a Planck-távolság alá. Ez alatt a méret alatt az egész fizika NEM TUD SEMMILYEN előrejelzést adni -> A planck távolság alatt nem létezik fizikailag egzakt érték, azaz alatta a semmi létezik, ergó az ősrobbanás szerint a semmiből lett minden :P
Azaz a fizika éppen azt akarja mondani az ősrobbanással, hogy a SEMMIBŐL lett minden és mint minden ember tudja az iskolában is, hogy a SEMMIBŐL nem lesz valami, ráadásúl MINDEN még inkább nem :d
Az energiamegmaradásának sérülése pedig teljesen komolytalan dolog, már a Feynmani vonatkoztatásokat használva is teljesen érvényben kellene lennie az E megmaradásának !
*
Az ősrobbanás elmélete 2 dologra jó :
- 100 millió dolláros projektű kutatásokra
- A materializums igazolására.
*
Véelényem szerint egyszerűen, az univerzumunk egy magasabb Dimenziószámú világból keletkezett akár annak fekete lyukában akár egy torzult és alternatív topológiai alakzatot felvett univerzumban vagyunk. Nem kellett ősrobbanásnak lennie. Simán el tudám képzelni hogy az X makro D-s világokban telejesen más az univerzum nagyléptékű és mikor anyagainak struktúrája valamint azt, hogy az anyag egy az egyben a tudatunktól függően létezik, azaz nem egy szinulária tartomány keletkezéséből vezethető vissza. Kb ennyi.
Zoltán, te ostoba vagy. Kérlek, csulázz fel, majd állj alá.
Köszönöm.
#13:
Valószínűleg te elhiszed a saját logikádat.
Csak a fizika nem. :)
"A planck távolság alatt nem létezik fizikailag egzakt érték, azaz alatta a semmi létezik, ergó az ősrobbanás szerint a semmiből lett minden"
Helyesbítenélek, mert ez így értelmetlen maszlag. Planck-távolság alatt nem tudunk mérni, ennyi. És még mindig ugyanott hibázol, miszerint következetesen a mai állapotokat próbálod ráhúzni az ősrobbanás előtti, ismeretlen állapotra, így természetesen sosem lesz igazad. Talán neked nem ártana újrakezdeni az alapoktól a fizikát...
Csak okulásképp, az angol wiki egy bekezdése:
"This implies that the Planck scale is the limit below which the very notions of space and length cease to exist. Any attempt to investigate the possible existence of shorter distances (less than 1,6 ×10−35 m), by performing higher-energy collisions, would inevitably result in black hole production."
A fekete lyuk szerintem nagyon nem szinonimája a semminek... sőt, milyen furcsa, egyesek ehhez hasonlóan képzelik el az ősrobbanás előtti állapotokat is ;)
A fizika egy egzakt tudomány, nem lehet így, saját "konyhalogika" alapján kerékbe törni.
A következtetések hibásak, mert értelmezési hibákra alapulnak.
Wadmalac nem az érvelés hibás, hanem a tudományos elmélet. Ha te érted hol az érvelési hiba, tájékoztass róla :)
Szecsői Tibor a planck távolságot egy másik kérdésemből idéztem a válaszból, mert nem akartam mindent újból elmagyarázni előről, amit ide controloztam az helyes, nem úgy amit te írtál le.
Grielean a wiki semmiképpen sem hiteles tudományos forrás -.-
" Planck-távolság alatt nem tudunk mérni, ennyi. "
Ez így nem igaz, mert a planck távolság alatt nincsen egzakt fizikai érték.
A mai állapotokat Tibi próbálja ráhúzni az ősrobbanásra, amikor tévesen egy hatértékként akarja kezelni.
Sokkal egyszerűbb a válasz (szerintem).
Mivel a valami létezik, a semmi is létezik.
Hiszen, ha nem lenne a semmi, akkor a valami sem lenne.
:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!