Wenda_96 kérdése:
Hogyan lehet forráspontot megváltoztatni nyomás változtatásával?
Figyelt kérdés
2014. jan. 13. 20:09
1/4 anonim válasza:
Az anyag forráspontja ott van, ahol a tenzió megegyezik a külső nyomással. Más külső nyomás esetén más lesz ez az érték, így más lesz a forráspont is.
2/4 anonim válasza:
Például: kukta-fazékban főzöm a kocsonyát.( Kb. 115˙C-on.)
3/4 anonim válasza:
1. ahogy írták már: nyomás növelése kuktával: emelkedik a forráspont (hamarabb megfő az étel)
2. nyomás csökkentése: csökken a forráspont.Példák:
- vákumdesztillációnál: a hőre bomló vegyületeket is szét lehet választani így). Itt hasznos a hatás.
- magashegységi túrázásnál: a kisebb légnyomás miatt alacsonyabb hőmérsékleten forr a víz, a tehát a tojást tovább kell főzni, mire jó lesz. Itt káros a hatás.
4/4 Atisbe válasza:
ezt a tv-ben láttam hogy a hegyiturások a magasabb pontokban hamarabb eljön a forráspont,de nem volt a hőfok a normál 90c fokon a viz.
tovább kell fözni.tudo nem a kérdésre válaszoltam,csak igazoltam az elöttem szolot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!