Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit tudtok a Holdról?

Mit tudtok a Holdról?

Figyelt kérdés
Alapvető dolgokat is írhatok! ugyanis egy ökör kérdését olvastátok!
2009. nov. 26. 17:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Pont ezt pofáztam, hogy bizonyos tömeg felett a gravitációs erő nem enged túl nagy hegyeket (a hegy nem bírja el a saját tömegét), ezért nagyjából egyenletes gömb lesz. Míg egy aszteroidán ez a maximális hegyméret nagyobb, mint maga az égitest.
2009. nov. 27. 09:25
 22/34 anonim ***** válasza:
nem is veled vitázok :)
2009. nov. 27. 11:36
 23/34 anonim ***** válasza:

Kedves 21:06-os!

Lassan kezdesz átmenni ócsárlásba.

Úgyhogy el sem olvasom az üzenetedet.

Én igyekszem udvarias hangnemben, észérvekkel elmagyarázni a tudásom, te viszont csak azt tudod mondogatni, hogy milyen hülye vagyok és az állításaidat abszolút nem igazolod.

Én nyitott vagyok. Elfogadom, ha tévedtem, mint ez már itt is előfordult. Te viszont úgy látom erre nem vagy képes.

Úgyhogy részemről itt zárom le ezt a vitát.

Mellesleg növő és fogyó holdról beszélünk, attól függően, hogy egyre nagyobb, vagy egyre kisebb felületét érik napsugarak.

2009. nov. 27. 19:04
 24/34 anonim ***** válasza:

kedves 19:04- es!

nem tehetek arról, ha tudásod hiányos, ennek ellenére osztod itt az észt :)

mindenesetre azt javaslom, hogy se az egyetemi(?) évfolyamtársaidnak, sem a tanáraidnak ne nagyon mutogasd az itteni válaszaidat, mert hamar közröhej tárgye leszel...

2009. nov. 27. 19:25
 25/34 anonim ***** válasza:

Aki osztja az észt, az te vagy.

Én a kérdésre válaszoltam. Már az is bűn?

2009. nov. 27. 19:35
 26/34 anonim ***** válasza:

"Én a kérdésre válaszoltam. Már az is bűn?"

nem, nem az a bűn, hogy válaszoltál - az a bűn, (inkább csak baj) hogy rosszul... de hagyjuk.

inkább mesélj arról, hogy a gravitáció miért is nem tudja gömbbé formálni a bolygókat :)

2009. nov. 27. 19:56
 27/34 anonim ***** válasza:

Megint kiforgatod a szavaimat.

Én arról beszéltem, hogy egy kőzetfelhőnek (értsd: kisebb-nagyobb kőzetdarabokból álló "felhő", "gyűrű") nincs gravitációja. Az egyes daraboknak természetesen van, de az egész halmaznak nincs.

2009. nov. 27. 20:00
 28/34 anonim ***** válasza:
Mellesleg a kisbolygó-befogadási elmélet már azért sem lehet igaz, mert te kisbolygóról beszélsz, ami definíciója szerint nem gömb alakú. Ha az lenne, akkor már törpebolygónak hívnánk.
2009. nov. 27. 20:01
 29/34 anonim ***** válasza:

kész... ezt már tényleg nem lehet alulmúlni...

"egy kőzetfelhőnek (értsd: kisebb-nagyobb kőzetdarabokból álló "felhő", "gyűrű") nincs gravitációja. Az egyes daraboknak természetesen van, de az egész halmaznak nincs."

egyre erősebb a gyanúm, hogy te nemhogy egyetemre, de még az általános iskola felső tagozatába sem jársz...

eltekintve attól, hogy minden - érted, MINDEN - tömeggel rendelkező anyagnak (függetlenül attól, hogy az hány darabból áll) van gravitációja, ugyan hogyan jön ki neked az az eredmény, hogy egy adott tömeg egyes darabjainak van, de az összesének nincs gravitációja?

nem kellene a fizika könyvet elővenni?

2009. nov. 27. 20:40
 30/34 anonim ***** válasza:

És neked az illem könyvet?

És akkor azt mond meg, nagyokos, hogy a Naprendszer miért nem áll össze egy nagy gömbbé?

És még én vagyok a hülye?

2009. nov. 27. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!