Dr. Egely György 160 millió Ft-os EU-s állami támogatást kapott a magfúziós berendezéséhez! Mégiscsak használható a vákumenergia?
dr. Egely György 160 millio Ft állami támogatást kapott a magfúziós készülékének megépítésére, amire a szkeptikus blogok mind azt mondták ilyen nem létezik. Eszerint mégis?
Az Egely által vázolt vákuumenergiás örökmozgós készülékek valóban igazak ?
vissza http://www.youtube.com/watch?v=ZoziI7TGq2A
Előszőr is, de igen ! A moderátorok betíltották, hogy linkeljek, mivel több kérdésben ufós hírportálokat pl paranormal-t linkeltem be, kérdésnem és pár kukacos szkeptikus ezt kifogásolta, hogy a linkelés az az oldal reklámozásának minősűl. így a moderátorok megkértek bannolás fejében, hogy legyek szíves nem linkelni & ennek eleget kívánok tenni !
A másik, az hogy úgyis meg tudjátok találni abból amit írtam pl az 1-válaszban írtam : "160 millió forint támogatást nyert el a porfúziós kutatásaira. az "Új Széchenyi Terv" keretén belül. 'Innovatív, megújuló hőtermelésre alkalmas eljárás és berendezés prototípusának kifejlesztése, nanoporos, híg plazmában' címmel"
Ez a project a tudományos neve, de ez megegyezik a videóban szereplő mikrosütőben szént hevítve tőrténő magfúzióhoz, amivel vasat és egyéb fémeket palládiumot, akár aranyat lehet készíteni.
Szükséglet : szén, mikro, víz, pohár.
Eredmény : Vas vagy más fém amit akarsz + korlátlan energia egytrillió évre.
A pályázatot elbírálják. Nem adnak 160 milliót egy szépen csüngő névre. Elbírálta az állam és látta hogy működik. Ha csak úgy lehetne minden marhasággal 160 millát pályázaton nyerni és nem néznék, hogy működik-e, akkor minden félnótás minden marhasággal kapna 160 millát, majd eltűnne tájföldre :D
Remélem ezt értitek.
Tehát = "160 millió forint támogatást nyert el a porfúziós kutatásaira. az "Új Széchenyi Terv" keretén belül. 'Innovatív, megújuló hőtermelésre alkalmas eljárás és berendezés prototípusának kifejlesztése, nanoporos, híg plazmában' címmel" = mikrosütőben magfúzió
Egelyék még kérnek 200-250 milliót, azért nem készítették még el és külföldről adnának nekik, de ők ezt magyar találmánynak akarják. Magyar munkahelyek épűljenek és magyaroknak fizesség a megvalósítási ktg-et.
"Előszőr is, de igen ! A moderátorok betíltották, hogy linkeljek, ..."
Persze, azért szerepel magában a kérdésben is egy link, ugye? Te most tényleg minket akarsz hülyének nézni?
"Előszőr is, de igen ! A moderátorok betíltották, hogy linkeljek, mivel több kérdésben ufós hírportálokat pl paranormal-t linkeltem be"
Valószínűleg ezt a nem odaillő té,ában - például a Tudományokban - tetted. Így ez egyéni szoc. probléma.
"A másik, az hogy úgyis meg tudjátok találni abból amit írtam pl az 1-válaszban írtam"
Épp ezaz, hogy az NFÜ honlapján, ahol lennie kellene, már nincs.
"Ez a project a tudományos neve, de ez megegyezik a videóban szereplő"
Addig amíg a videóban nem szerepel a "MOTECH" neve, addig ez nem biztos.
"A pályázatot elbírálják. Nem adnak 160 milliót egy szépen csüngő névre. Elbírálta az állam és látta hogy működik."
Az "állam" sok mindent "elbírál" és nem biztos, hogy azt helyesen, a valódi szakértők bevonásával teszi; illetve hogy nincs-e mögötte pártérdek, korrupció.
"akkor minden félnótás minden marhasággal kapna 160 millát, majd eltűnne tájföldre"
Ilyesmiket már láttam (félnótások pályáztak, nyertek, és a pénzt meg elherdálták, eltüntek, minket az elvégzett munka után meg nem fizettek ki), szóval nem mondasz újat.
"de ez megegyezik a videóban szereplő mikrosütőben szént hevítve tőrténő magfúzióhoz"
Itt nem történik magfúzió (hol marad a neutronemisszió?), csak a rotringbél vas-oxid tartalma ( [link] illetve [link] ) a faszénben és a rotringbélben található szénnel a mikrohullámú elektromágneses sugárzás hatására vasat meg szén-dioxidot eredményez:
2 Fe2O3 + 3 C -> 4 Fe + 3 CO2
Drága kérdező ne legyél már ennyire naív könyörgöm
"Eredmény : Vas vagy más fém amit akarsz + korlátlan energia egytrillió évre. "
Igen valószínű,eljutottunk a Holdra,de arra még senki sem jött rá,hogy egy mikróval meg egy teáskanál szénporral meg lehetne oldani az emberiség egy nagy problémáját,korlátlan energia mindenkinek,csak az Egely..mester...
Arról nem is beszélve,hogy ha szerinted ez ennyire egyszerű lenne,nem minden ember otthon gyártaná az aranyat a mikróban??
Ez a hidegfúzió pedig alapból egy baromság,időröl időre jelennek meg róla szenzációhajhász cikkek hogy sikerült létrehoznia nehézvízzel stb-vel ennek meg annak,de ezeket érdekes módon senki sem tudja utánuk megismételni
A kérdésedből ítélve nem lehetsz több 16-17 évesnél,én azt tanácsolom fogd meg a fizika,kémia könyvedet ha érdekelnek ezek a tudományok,ne az Egely baromságain "művelődj"
Kezdésnek jó lesz ez is,legalább a fúzió fogalmával legyél tisztában:
Bár csak félig néztem meg a videót, Egelyt ismerve szerintem elég egyértelmű, mi történhetett:
Egely, tudva, hogy ez a cég hasonló témában utazik (megújuló energia, stb., valószínűleg tényleg felkereste őket, és lelkesen elmagyarázta az ő korszakalkotó találmányát, és ajánlgatta, hogy társuljanak.
A cég illetékesei illedelmesen bólogatva végighallgatták (végül is Egely ismert médiaszemélyiség), és finoman leszerelték azzal, hogy jó, hagyja ott a terveit, majd áttanulmányozzák.
Egely szokásos hatalmas realitásérzékével ezt úgy értelmezte, hogy már társultak is, és pillanatokon belül megkezdődik az ő soha ki nem próbált és soha nem működött találmányának a tömeggyártása.
aztán a cég valami teljesen mással megpályázta az EUs- pénzt, amit meg is kapott (vagy legalább is az előleget). Egely meghallotta ezt, elkezdte hívogatni őket, hogy na akkor hogyan tovább. Ekkor közölhették vele először világosan, hogy semmit nem akarnak tőle meg a találmányától. De mivel nem hagyta abba a zaklatást, többé nem álltak vele szóba.
Egely meg azóta abban a tévhitben él, hogy ellopták a találmányát, felvették rá a nagy pénzt, őt meg kijátszották.
Gondolkodjunk már. ha bármilyen komoly tárgyalás, együttműködés lett volna közte meg a cég közt, akkor arról nem született semmi papír, szerződés, ami védi mindkét fél érdekeit? Akkor hogyan tehetné meg a cég, hogy egyszerűen nem áll szóba vele? Ugyan már.
Bár a kérdésben szereplő állítást 100% maszlagnak tartom, a moderátorok tényleg hajlamosak bizonyos oldalak linkelésére harapni. Érthető, az oldal nem azért üzemel, hogy mások ide linkelgetéssel húzzák a saját oldaluk kattintásszámát. Ha a kedves kérdező túl sokszor írta be egy bizonyos parezó oldal linkjeit, akkor azzal kicsaphatta a biztosítékot a felsőbb hatalmaknál. A youtube link meg a kutyát nem érdekel.
Én még szeretnék hinni annyira az országban, hogy ne fogadhassam el tényként, hogy egy szélhámos úgy kap milliós állami támogatást, hogy semmit nem tesz le az asztalra, csak ígéreteket.
Ha bármi is igaz lenne a találmányaiból, azt könnyen bizonyíthatná, hiszen elvileg megvannak, működnek, csak a padláson rejtegeti őket. De nem mutatja meg a bizonyítékokat, mert akkor a gonosz konkurencia/kormány/titkos összeesküvés ellopja tőle.
"Persze, azért szerepel magában a kérdésben is egy link, ugye? Te most tényleg minket akarsz hülyének nézni?
Ha nem hiszed el sceptic kérdezd meg őket te !
# 17/18 Egely azt mondta, hogy együtt készítették el a pályázatot, majd a benyújtás után mikor megítélték a lóvét & felvették az előleg 40 millát, már nem vették fel a telót többet.
Jó felvetéseitek voltak.
Feltételezem ez igaz, már csak azért is mert a rivális szkeptikusok is azt írják az oldalaikon, hogy Egely atomfúziójára kaptak 160 milliót.
Most Egely feltételezi, hogy azt hitték nélküle is meg tudják csinálni, pusztán tervrajzokkal. Ki tudja ezt ?
# 16/18 A fizika az úgy működik, hogy a természetet vizsgálja. Van egy képünk a természetről, ez benne van a könyvekben de ez sem 100% igaz !!
Most Egely mond egy újdonságot, ami egy új lehetőség, de erről csak kísérlettel győződhetnénk meg, amire a tudományos élet nem tett próbát...vajon miért ?
"Az "állam" sok mindent "elbírál" és nem biztos, hogy azt helyesen, a valódi szakértők bevonásával teszi; illetve hogy nincs-e mögötte pártérdek, korrupció."
Szakértő pártállástól függetlenúl érti a szakmáját, hülyét nem lehet betenni sehova szakértőnek és az felel a karrierjével is !
Nem fűződik FIDESZ érdek Egelyhez.
Egelynek olyan videoja is van vágatlan amiben nincsen rotring bél és sima szénnel csinálja a magfúziót. Gondolod ilyen ostoba lenne?
"Most Egely mond egy újdonságot, ami egy új lehetőség, de erről csak kísérlettel győződhetnénk meg, amire a tudományos élet nem tett próbát...vajon miért ? "
Mert a "tudományos élet" (és lelkes amatőrök) már elvégeztek bizonyos kísérleteket - lásd a #15-ös hozzászólásomban felsorolt forrásokat - amelyek alapján Egely-éknek a jelenségre adott magyarázata nem helytálló, mivel a rotringbél nem tiszta grafit, található benne vas-oxid is, ami szénnel reagálva mágnesezhető vasat képez. Ezen kísérlet elhagyása a jelenségre adott hibás végkövetkeztetést ad.
Persze a televíziós beszélgetésben emleget olyasmit, hogy állítólag moderátorgrafittal is elvégezték a kísérletet, de arról persze nincs semmilyen bizonyítéka.
"Szakértő pártállástól függetlenúl érti a szakmáját, hülyét nem lehet betenni sehova szakértőnek és az felel a karrierjével is ! "
Kedves kérdező, ebből látszik, hogy nincs élettapasztalatod.
"Nem fűződik FIDESZ érdek Egelyhez. "
Sehol sem emlegettem FIDESZ-t, vagy bármelyik más pártot (illetve hogy Egely pártérdekből kapott volna pénzt). Általánosságban beszéltem, tapasztalataimra hagyatkozva, hogy sokan nyertek úgy pályázatokon, hogy valamelyik párt (nem csak FIDESZ!) érdekkörébe tartoztak.
Nagyon marginálisan megjegyezve (mert nem kívánok politizálni): mellesleg Egely az LMP szineiben indult "volna": [link]
aztán "külső és belső visszajelzések hatására" visszalépett:
"Egelynek olyan videoja is van vágatlan amiben nincsen rotring bél és sima szénnel csinálja a magfúziót."
Ami videókat láttam, ott faszénpor és rotringbél szerepel. Egyikben sem végzik el a szén/rotringbél vasvegyület-tartalmának ellenőrzését (például kálium-tiocianáttal vagy kálium-ferrocianiddal), csak a faszénpor mágnesezhetőségének sikertelenségét és a végtermék sikeres mágnesezhetőségét mutatják be.
És még az is lehet, hogy a szén válik mágnesezhetővé - lásd a pirolitikus grafitot (az sem fúzió, az sem szén->vas átalakulás!): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!