Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan kell számítani a...

Hogyan kell számítani a pontokat a felvételihez?

Figyelt kérdés
Kalkulátort találtam de sokallom az így kapott pontokat.Régi típusú érettségim van magyar nyelv irodalom 4 es a többi 3as
2009. nov. 20. 14:33
 1/3 anonim válasza:

Remélem nem mondok hülyeséget, nekünk egy hnapja magyarázták el a suliba.fogod a két választott tárgyat ami kell a felvételihez.mivel régi típusú az éretségid ezért a 4-est 80%nak a hármast 60%nak veszik.szóval fogod a két tantárgyban elére százalékod összeadod és megszorzod kettővel.és erre jönnek még rá a pluszpontok.Azt sajnos nem jegyeztem meg mert én csak két év múlva éretségizek.Azt viszont tudom hogy max 80 pontot szedhetsz még így össze.tehát ha te magyarral meg törivel mész tovább akkor 280 pontod van(de ebben nincsenek benne a pluszpontok)

A másik számítási módnál az éretségi átlagodat nézik de azt nem nagyon jegyeztem meg és nem akarok hülyeséget mondani.

2009. nov. 20. 15:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Az elsőt jól leírták előttem. Szóval két felvételi tárgy %-át összeadod és szorzod kettővel.

A másik pedig: 5 tárgy érettségi %-ának átlaga (magyar, matek, idegen nyelv, töri, választott) (ugye ez max 100 pont)

a két felvételi tárgy érettségi %-a (max 200 pont)

az utolsó két év eredményei szorozva kettővel (magyar, matek, töri, nyelv, választott) (ez is max 100 pont)

PL: 11.ben magyar 5, töri 5, matek 3, nyelv 4, választott 5, akkor ez összesen 22, szorozva kettővel az 44.

Ugyanígy a 12-es eredményt is kiszámolod, majd összeadod a kettőt.

Pluszpontok pedig: emelt érettségi (csak ha felvételi tárgy): 40 pont

középfokú nyelvvizsga 35 pont

felsőfokú nyelvvizsga 50 pont

(nyelvvizsgákból összesen 50 pont vihető)

oktv eredményért, hátrányos helyzetért is jár pont, de nem tudom mennyi. Meg bizonyos okj-s bizonyítványokért is.

Jah és ahogy az előző leírta, te a jegynek megfelelő legmagasabb %-ot kapod.

A pontszámok persze attól is függnek ugye, h hova jelentkezel. Ha nem sikerül írd meg az összes eredményed, és h hova szeretnél menni, segítek kiszámolni.

A két számítás közül pedig alapból a jobbat veszik figyelembe.

2009. nov. 20. 18:01
 3/3 Silber ***** válasza:
A legbiztonságosabb az lesz, ha felmész a felvi.hu oldalra, és megkeresed a listában a "Pontszámító kalkulátor" menüpontot.
2009. nov. 20. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!