Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Minden nap meghal és megszület...

Minden nap meghal és megszületik legalább 1 ember?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 17:42
1 2
 11/15 anonim válasza:
66%

"A Föld nem 8 milliárd embert tud eltartani, hanem jóval többet."

Azert erre nem vennek merget, ha megnezed az okologiai labnyomot, peldaul. [link] mar igy sincs eleg hal az oceanokban, eleg fa az erdokben stb... raadasul, ha a fold szennyezodeset is figyelembe vesszuk.. mar igy is sokan vagyunk. Tul sokan.

2009. nov. 20. 09:18
 12/15 anonim ***** válasza:
86%
Kedves előző! Az ökológiai lábnyom alapján már ennyi embert se tudna eltartani a bolygó, mint amennyien most vagyunk rajta, azt mégse halltunk még ki(bár jó úton haladunk). Igazad van, hogy a több ember nagyobb környezetterhelés miatt nehezebben tartható el, ám ezt én is írtam, hogy ezek az elméletek nem számolnak a sok megművelt terület okozta környezeti terheléssel, mert többségében az 1950-es, 60-as években készültek(a legnagyobb számokat mutatók mind akkor készültek), ám a mostani számok is bőven 10 milliárd fölött vannak, ezt komoly tudósok számolták ki, egyetemen tanultam, szóval nem a Blikkben olvastam, úgyhogy ha nem haragszol, nekik jobban hiszek, mint neked. De ha véletlenül 8 milliárd fő után itt a világvége, akkor nyilvánosan bocsánatot kérek majd tőled ezen az oldalon, 2050 körül:) Mellesleg nézd meg most mennyi étel megy veszendőbe a fejlett nyugati világban, ott van a rengeteg kidobott kaja, a gazdág által tüntetésből kiöntött tej, dinnye, alma, a megrohadni hagyott eper, amit nem érte meg leszedni, az EU-irányelvei miatt felhagyott, korábban művelt, területek stb. Szóval van még itt tartalék bőven, csak nem kéne így pazarolni.
2009. nov. 20. 11:48
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

Láttátok a mad maxet?

Na a közeljövő nem olyan lesz, hanem 3-4-szer durvább.

Mosolygok azokon, akik egyfajta technikai aranykorban hisznek.

Miért nem lehet megérteni, a Föld részei vagyunk, amit tönkre tettünk.

Az optimista naívaknak egy kis olvasnivaló:

[link]

(azt hiszem ugyanitt megtalálható az előző 2 része is, tanulságos)

2009. nov. 20. 16:30
 14/15 anonim válasza:
47%

A kerdesre valaszolva tobb ember szuletik, mint amennyi meghal, pl Magyarorszagon a primitiv emberek nagyon szaporak, bele sem gondolnak, hogy hogyan fog felnoni az a 4.-5.-6.-ik... gyerek.

[OFF]

Kedves Egyetemista!

"Szóval van még itt tartalék bőven, csak nem kéne így pazarolni." Ugy hangzik, mint valami rossz kampany szoveg. Amugy milyen tartalekrol beszelsz? Tudod te, hogy hogyan allitjak elo az elelmiszereket manapsag? Most nem csak Magyarorszagrol volt szo. Te ennel ilyen halat, amit igy nevelnek fel? [link] Ha jol megnezed a kepet, lathatod, hogy nem egy turkizkek szinu a viz, ezeknek a halaknak az egyik fo taplaleka az antibiotikum, hogy ne dogoljenek bele a sajat sz@rukba. Miert kell oket igy tenyeszteni? Nem azert, mert nem kell ertuk kihajozni, hanem mert mar hiaba hajoznak ki, nincs ott semmi. Ez csak egy pelda volt. Persze lehet igaza van a professzoraidnak, de ez olyan dolog kb, hogy teszem fel 20 eves vagy, es a maximum pulzusod lehet 200/min. De szerintem nem szeretned, ha a szived annyira le lenne terhelve se most, sem kesobb, sot, ha mar nyugalmi allapotban 90-100at verne percenkent (ami ugye csak a fele a maximalis erteknek), mar mennel is a dokihoz, nem? Hat en igy kepzelem el a foldet is, nem is kell hozza professzornak sem lennem, az emberek elfelejtettek egyutt elni a termeszettel, mindenbol a legtobbet akarjak kipreselni. Igaza van az elottem szolonak, nagyon durva lesz a kozeljovo ha nem valtoztatnak valamit a vezetok, (nem fognak, mert nem latnak tul a sajat anyagi erdekeiken, meg aztan befolyasolva vannak) en meg azt is el tudom kepzelni, hogy az emberiseg nem fogja tulelni, a Fold viszont meg tudja gyogyitani magat. Amugy is ez itt egy jatszoter, ugye voltak a dinoszauruszok, aztan most az emberek.. ennel mar csak egy fejlettebb eletforma lehet a kovetkezo verzio.

[/OFF]

2009. nov. 21. 09:26
 15/15 anonim válasza:
Pergőtüzet vagy gázt ázsiára és afrikára, gázt az arabokra és amerikára, és akkor qurva boldogan élhetnénk....nem lenne ilyen drága minden, nem látnánk feketét fehérrel b@szni!
2012. jan. 24. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!