Ha a tej megsavanyodik az kémiai reakció?
Figyelt kérdés
2013. nov. 20. 13:48
1/5 Shai-Hulud válasza:
Igen. A tejet bontó baktériumok anyagcseréje savas kémhatású, ettől savanyú ízű a romlott tej.
2/5 A kérdező kommentje:
biztos? nem lehet hogy biológiai változás?
2013. nov. 20. 14:26
3/5 Shai-Hulud válasza:
De igen, mint írtam a baktériumok anyagcseréjének következménye.
Viszont a "biológiai változások" mindig kémiai reakciók következményei.
4/5 sadam87 válasza:
Az előttem szóló válaszolóval alapvetően egyet értek, de nem "A tejet bontó baktériumok anyagcseréje savas kémhatású" (az anyagcsere egy folyamat, nincs kémhatása), hanem az anyagcseréjük (a lebontó folyamat, az erjedés) során egy savas kémhatású anyag, tejsav keletkezik a tejcukorból.
5/5 gungasam válasza:
Biológiai folyamat eredménye a savanyodás. A kémiai reakció akkor lenne ha emberek edényekben vegyszerekkel savanyítanák a tejet.A baktériumok azok biológiai résztvevői a folyamatnak, nélkülük nem savanyodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!