Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a tej megsavanyodik az...

Ha a tej megsavanyodik az kémiai reakció?

Figyelt kérdés

2013. nov. 20. 13:48
 1/5 Shai-Hulud ***** válasza:
100%
Igen. A tejet bontó baktériumok anyagcseréje savas kémhatású, ettől savanyú ízű a romlott tej.
2013. nov. 20. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
biztos? nem lehet hogy biológiai változás?
2013. nov. 20. 14:26
 3/5 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

De igen, mint írtam a baktériumok anyagcseréjének következménye.

Viszont a "biológiai változások" mindig kémiai reakciók következményei.

2013. nov. 20. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 sadam87 ***** válasza:
Az előttem szóló válaszolóval alapvetően egyet értek, de nem "A tejet bontó baktériumok anyagcseréje savas kémhatású" (az anyagcsere egy folyamat, nincs kémhatása), hanem az anyagcseréjük (a lebontó folyamat, az erjedés) során egy savas kémhatású anyag, tejsav keletkezik a tejcukorból.
2013. nov. 20. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 gungasam ***** válasza:
Biológiai folyamat eredménye a savanyodás. A kémiai reakció akkor lenne ha emberek edényekben vegyszerekkel savanyítanák a tejet.A baktériumok azok biológiai résztvevői a folyamatnak, nélkülük nem savanyodik.
2013. dec. 8. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!