Milyen problémák veszélyeztetik a szavanát?
Figyelt kérdés
Címszavakban elég2009. nov. 18. 14:30
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, elnézést arra gondoltam, csak elírtam :(
2009. nov. 18. 15:08
3/7 anonim válasza:
Az elsivatagodás,az orvvadászat(állatok)tűzvész,
4/7 anonim válasza:
Asszem a klíma felmelegedése miatt könnyebben gyullad tűz, ha erősebb a felmelegedés a növénytakaró is átrendeződik, új, bevándorló növény és állatfajok jelenhetnek meg, mások eltűnnek.
5/7 anonim válasza:
Egyik oldalról a felmelegedéssel együtt terjeszkedik a sivatag, tehát az egyik veszély az elsivatagosodás. A másik oldalról a nedvesebb szavannák egész jó termőföldek, itt a helyi lakosok előszeretettel szántják fel, vagy legeltetik rajta a marháikat, amik mind a szavanna pusztulását vonják maguk után.
Az őshonos állatokat folyamatosan vadásszák a húsukért, bőrükért, akármilyükért (Orrszarvú szarv, elefántagyar), így a nagy testű emlősök lassan kihalnak.
Egyes afrikai országokban a környezetszennyezés is komoly gond, nyilván ahol bányásznak valamit (olaj, arany, gyémánt) ott a környéken elpusztul minden.
6/7 anonim válasza:
Szerintem a legfőbb vész a kiszáradás. A sivatag növekszik a szavanna rovására, mert az elszárazulás egyre gyorsabb. Nincs ivóvíz, sem öntözővíz elegendő. Vagy éhen-szomjan halnak, vagy elvándorolnak, őrület. Viszont az összes többi is igaz, amiről írtatok.
7/7 anonim válasza:
A Szahara déli terjeszkedésének üteme a szavanna rovására Afrikában 7 km/év
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!