Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A bolygók egymástól vett...

A bolygók egymástól vett távolsága és a bolygók távolsága a naptól az ugye nem ugyanaz?

Figyelt kérdés

Mert nekem kell a bolygók egymástól vett távolsága, de azt én sehol nem találom, csak a bolygók távolságát a naptól.

Nagyon megköszönném, ha valaki segítene nekem!

2009. nov. 15. 10:10
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Hát azt nem is fogod megtalálni. Mivel folyamatosan mozgásban vannak, ez minden pillanatban változik.
2009. nov. 15. 10:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A pályák átlagos távolságát tudod meghatározni. Ha megvan a bolygók pályájának Naptóli átlagos távolsága, akkor szépen kivonogatva ezeket egymásból megkapod a pályák egymástóli átlagos távolságát.
2009. nov. 15. 10:23
 3/6 A kérdező kommentje:

Földrajzórára kaptam ezt a feladatot, hogy meg kell keresni a bolygók egymástól vett távolságát.

Akkor ezt csak így számolással tudom majd kiszámítani?

2009. nov. 15. 10:46
 4/6 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Számold ki a bolygópályák egymáshoz képesti átlagos távolságát, ha csak egyszerű házi feladatról van szó.

(ez esetben a kérdés rossz)

Ha komolyabb az ügy, akkor egy szoftvert keress vagy írj, ami a folyamatos elliptikus mozgások mellett kiszámolja a pillanatnyi távolságokat.

2009. nov. 15. 10:49
 5/6 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Ha még mindig nem érted, vegyük csak a Marsot:

Ha a Mars és a Föld távolsága maximális, kb. 380 millió km, akkor a Mars földtávolban, illetve a Föld marstávolban van. (szembenállás, idegen szóval oppozíció, mert a Földről nézve a Mars és a Nap ellenkező irányban látszik.) A két bolygó közötti távolság minimális, átlagosan mintegy 75 millió km, ha a Mars földközelben, illetve a Föld marsközelben van.

2009. nov. 15. 10:54
 6/6 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Bocs, kis hiba csúszott bele az előzőbe.

Minden külső bolygó, így a Mars is Földhöz legközelebb oppozíciókor (szembenálláskor) van. A legrövidebb Föld-Mars távolság 56 millió km, a legnagyobb 400 millió km.

2009. nov. 15. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!