A fejtetőn vannak izmok?
Figyelt kérdés
2008. júl. 7. 08:13
2/9 anonim válasza:
Nincs izom.Ha lenne a fejtetődön izom akkor tudnád mozgatni a fejtetődön a bőrt
3/9 anonim válasza:
és a skalp az micsoda én tudom a fejeteőmön mozgatni a bőrt
4/9 A kérdező kommentje:
na muti
2008. júl. 11. 09:37
5/9 anonim válasza:
csak azért mozog a fejtetődön a bőr, mert a mimikai izmok, és a fül körüli izmok mozgatásával eléred, hogy ide-oda húzzák a fejbőrödet.
6/9 anonim válasza:
A fejtetőn lévő bőrt (skalp) a musculus epicranius mozgatja, melynek nyalábjai (főleg a homlokiak) rányúlhatnak a fej tetejére, de a fejtetőt nem borítja egységes izomzat
7/9 anonim válasza:
8/9 anonim válasza:
A szőrtüszőket is tarja egy kis izom (lásd libabőr :) ), szóval az összes hajhagymádon van izom. ezeket megtapasztalhatod, ha látsz valami hajmeresztőt heheh
9/9 anonim válasza:
Azok mondták jól, akik a m. epicraniust említették, én annyit tennék hozzá, hogy az új nevezéktanban ezen izom neve: m. occipitofrontalis. A magyarul "skalp"-nak becézett képletet pedig galea aponeurotica néven tessék keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!