Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Alacsonyfrekvenciás lökéshullá...

Zoldseg1 kérdése:

Alacsonyfrekvenciás lökéshullám rezegteti a házam ablakait . A kertem végében 0 cm-re építettek egy műfüves focipályát palánkkal körbevéve. A pályán tartozkodók nekirugják a focit a palánkhoz, az meghajlik és megérkezik a pokol. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
60dBC a nappaliban, rezeg az üveg. A pálya másik oldalán az iskola még erősíthet is a dübörgésen. Mivel lehetne a zajvédelmet megoldani, ami gondolom rendkívül költséges a mély hangok miatt?A kertem és a pálya között egy csuszamlásgátló betonfal helyezkedik el, mivel a talajszint 6-7 ingatlan esetében lejjebb van 1 méterrel, majd 1 méterre a palánk, a pálya 20 méter széles, mögötte az iskola tölcsészerűen építve

2013. okt. 18. 10:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Sörétes puska
2013. okt. 18. 11:45
 2/10 A kérdező kommentje:
Valami tudományosra gondoltam...lévén a kategória : tudományok
2013. okt. 18. 12:00
 3/10 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ezt a frekvenciát nemigen szűröd ki. Nincs mit tenni, valamit el kell hangolni, hogy ne legyen interferencia.

Ha az ablakot cserélnéd kazettásra, osztott üvegfelület, a sajátfreki felugrik kb. kétszeresre.

Ha a palánkot hátulról beborítod 5 cm vastag pur-habbal, olyan csillapítást visz bele, hogy akár a negyedére csökken a hangerő.

Hát ez egyik sem olcsó játék.

A megoldás az lenne, hogy egyeztetsz a palánk tulajával, gondolom, ez a suli, hogy a palánkot a te oldaladról, másfél-két méterenként fele magasságában 45 fokban odacsavarozott támdeszkákkal megtámasztják. A sajátfrekije helyből legalább duplázódik.

Ez is csak javít a helyzeten, teljesen csak a tömör betonkerítés lenne a megoldás.

Még az sem segítene, ha egy plusz hangvédő fal lenne köztetek, mert a mély frekvenciák nagyon szépen megkerülik.

2013. okt. 18. 12:15
 4/10 Wadmalac ***** válasza:
Még plusz ötlet. Ha az ablakod dupla üvegű és a külső-belső szétnyitható, meg lehet próbálni a két üvegfelület közé középmagasságban egy szivacskockát beapplikálni. Ha a két üvegfelület kénytelen szinkronban rezegni, ez megváltoztatja a sajátfrekvenciát és bevisz csillapítást is.
2013. okt. 18. 12:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a probléma perfekt leírását.Nem tudományos, de én kezdettől azt kértem az önkormányzattól, hogy szereljék le a palánkokat és a labdafogó hálókat engedjék le a földig( a labda így is átjön ), persze nem teszik, marad a birtokháborítás, de ez már másik kategória.Mégegyszer köszönöm
2013. okt. 18. 12:33
 6/10 Wadmalac ***** válasza:
Valóban a legbiztosabb megoldás, ha a palánkot nem éri labda. De ismerjük a gyerkőcöket, hálóba unalmas rugdalni a labdát, a palánk facán döng, a házfalról meg jópofán hull a vakolat, szóval mindent el fognak követni, hogy a palánkra-falra rugdalhassanak. :)
2013. okt. 18. 14:21
 7/10 A kérdező kommentje:
sajnos ez igaz, birtokháborítással fogok próbálkozni, 4-5 év és lesz döntés, addig kell kibírni, kár hogy a füldugó nem segít.Jól meggondolva egy hangágyút szerkesztettek odaát, csak nem tudnak róla
2013. okt. 19. 16:17
 8/10 Wadmalac ***** válasza:
Hát igen, a mély hangok mennek a legmesszebbre, a legkisebb veszteséggel. :)
2013. okt. 20. 10:53
 9/10 anonim válasza:
Beszélj a palánk tulajával, hogy helyenként(2-3 hely is elég) fúrjátok meg a palánkot, és egy flakon purhabot nyomj bele. Természetesen nem lyukanként, hanem palánkonként. Ez vélhetően segít valamelyest a hangzavar kiküszöbölésére. Főleg lent, a talaj közelében, meg fent a sarkok közelében javaslom a purhabosdit. Nem kell nagy lyuk, csak hogy beférjen a cső a lyukon. Nem biztos hogy segít, de szerintem fog. Ugyanis a purhab szivacs szerű anyaggá szilárdul/szárad/ mindegy minek mondjuk. Szóval kemény, szivacsos cucc lesz, ami elég jól tud hangot is szigetelni. ;-) Remélem segít az ötletem! :-)
2014. febr. 19. 01:04
 10/10 anonim válasza:
Ja! És ami kimaradt: egy flakon purhab 2000ft körül van.
2014. febr. 19. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!