Mi az evolúciós előnye a hónaljszőrnek?
"Megnézném, melyik kutya tud a hóna alá fogni egy lázmérőt"
Öö, bármelyik? Már ha akarná.
Épp az úgynevezett érzékeny részeken, a végtag felső része és a törzs összefekvésénél van kiritkulva a szőr. De nem kell más fajokhoz menni, az emberi test egyéb bőrösszefekvős területei, a hátsó részed (kivéve egyes férfiakat, de ott nem arra a részre korlátozódik) vagy a nagymellű nők sem szőrösek.
1, a kutya sem szőrtelen ott, csak esetelgesen ritkásabb a szőre. Túl sok ilyen helyen szintén rossz lehet.
2, a kutya nemigen izzad, nem tud olyat szegényke.
3, a nagy cici nem évmilliós genetikai örökmény, vagy van, vagy nincs, tehát nem általános fajjellemző, ilyesmire az evolúció "nem eléggé érdekelt" hogy egyéb hibakorrigáló módosulást mellé tegyen. A nagy cicis csajok erősebb gerincoszlopot sem kaptak hozzá.
:)
Szerintem tudunk még találni sok érvet mellette és ellene is, ultimatív megoldást nem fogunk találni. :)
"a nagy cici nem évmilliós genetikai örökmény"
Hogy milyen régi, azt nem lehet tudni, a Vénusz-szobrok szerint legalább harmincezer éves. De itt van még két érv:
-hónaljszőr csak a pubertáskor kezd el nőni, a fanszőrrel és arcszőrrel együtt. A gyerekek hónalja kipállhat, értük nem kár?
-a hónaljban levő izzadságmirigyek mások mint a test többi részén, sűrűbb, faggyúsabb, szagosabb izzadtságot produkálnak, hozzá hasonlók csak a test szexuális szempontból fontos régióiban vannak. A te elméleted alapján inkább kevesebb, kevésbé működő mirigynek kellene lennie.
"Hogy milyen régi, azt nem lehet tudni, a Vénusz-szobrok szerint legalább harmincezer éves"
Nem érted. Nem mindenkinek van, alkati változó kérdés, ezért nincs egyértelmű evolúciós késztetés vele kapcsolatban.
"hónaljszőr csak a pubertáskor kezd el nőni, a fanszőrrel és arcszőrrel együtt"
Az evolúció nem logikusan tervez. Így jött össze. Vagy ezer más oka is lehet. :)
"A te elméleted alapján inkább kevesebb, kevésbé működő mirigynek kellene lennie."
Nincs elméletem. :D Csak felvetettem a plusz okot. A szexuális okot sem zártam ki, szerintem itt komplex okról van szó, biztosan az IS belejátszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!