Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Izé a biologia miről szol?

Izé a biologia miről szol?

Figyelt kérdés
Mert mindenki azt mondja h allatok meg ilyenek de en azt hittem h ilyen ilyen vegyuletekerol vagy ki es nem tom eldonteni h most akkor milyen nekem jovore lesz ez a targyam mert most vagyok 6 os es nem tom:)
2013. szept. 24. 16:46
 1/4 Balint1105 válasza:

Hát elég kevés elképzelésed volt akkor róla:)

Alig különbözik nem tom hogy hívtátok természet ismerettől,

legalábbis 7.-ben és 8.-ban, 9-től a rendszerezéssel foglalkozik, összetettség alapján fogjátok csoportosítani az élőlényeket---tanulni fogtok mikrobatant, foglalkoztok amjd főként gerincesekkel szóval az állatokkal azért nem jó kifejezés mert a növényekkel is és a gombákkal is (de nem név szerint hanem in general, bár később név szerint is) és haladtok a törzsfejlődésben egyre feljebb a létrán

2013. szept. 24. 16:59
 2/4 Balint1105 válasza:
ha pontosítsak szólj, bocs hogy két rublikát elfoglalok csak vissza olvasva elég halandzsa amit írtam
2013. szept. 24. 17:00
 3/4 anonim ***** válasza:

A biológia az élőlényekről szól. (Hogy mik az „élőlények” azt ne kérdezd…) Először a fontosabb állatokról és növényekről fogsz tanulni, de a biológiának része az elő szervezetek alapvető felépítése is, így majd bizonyos vegyületek is előkerülnek 10-11.-ben.

Az „ilyen ilyen vegyuletekerol vagy ki”-ről inkább a kémia fog szólni.

2013. szept. 24. 17:02
 4/4 sadam87 ***** válasza:

A biológia görög eredetű szó, a "bios" életet, a "logos" tudományt jelent. Tehát a biológia az élet tudománya. Számos résztudománya van, többek között az élőlényeket felépítő kémiai anyagokkal is foglalkozik (biokémia).

[link]

[link] t%C3%B6rt%C3%A9net#A_biol.C3.B3gia_sz.C3.B3_etimol.C3.B3gi.C3.A1ja

(A pontosabb biztosabb, bővebb információért menj tovább az angol oldalakra, ha tudsz angolul.)

2013. szept. 24. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!