Da0630 kérdése:
Hogy kell egy EQ1-es mechanikát megfelelően használni pólusra állás után?
Figyelt kérdés
Nemrégiben vettem egy SW Newton 114/900-ast EQ1+es mechanikán. Pólusra álltam vele, de miután rá akarok állni egy objektumra, az okulár mindig más és más helyzetbe kerül. Van hogy vízszintes, van hogy függőleges. Ezt hogyan oldják meg? (Jelenleg kizárólag vizuális megfigyelésre használom)2013. szept. 22. 12:36
1/3 tsirche válasza:
Ha jól értem a problémád, akkor az a megoldás, hogy lazítasz a tubustartó gyűrűn, és magát a tubust forgatod addig amíg kényelmes helyzetbe nem kerül az okulár (persze miután már nagyjából a cél közelében van, és nem kell sokat forgatni a mechanikát).
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, jól értetted, tényleg ez volt a problémám. Ez annyira egyszerű, hogy nem is gondoltam rá! Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál! :D
2013. szept. 23. 21:15
3/3 anonim válasza:
Vagy ha nem akarod forgatni vehetsz bele egy zenittükröt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!