A mikrohullámú sütő veszélyes (rák, daganatkeltő)?
Ha ezer oldalt is linkelsz be, ahol azt írták, hogy a mikrós kaja káros, akkor sem lesz egy sem igaz. Már szépen, tudományosan leírták miért.
G.
Köszi # 10/12-es válaszoló ! Megértettem amit mondtál.
Arra is gondoltam, hogy lehet olyan hatása van, amit még nem értünk. Nem vagyunk képesek észlelni vagy a biológiai folyamatokat, megváltoztatja a fehérjék harmadlagos szerkezetét pl. De nem tudták adekváltan leírni, hogy mi a jelenség lényege ezért írták azt, hogy degenerálódik, de még nincsen erre vonatkozó egzakt fizikai,biológiai elmélet.
Én arra is gondoltam, hogy deutériumban gazdag víz lesz a mikroban és az rákkeltő vagy mi.
Azt viszont nemértem, hogy akkor azzal a kutatási eredménnyel mi van?
10. válaszoló vagyok. Apámnak egyik kutatási témája az elektromágneses szennyezés, rendkívüli megalapozott kémiai, fizikai és műszaki tudása van. És egyenesen "allergiás" a mikró gondolatától, soha a házunkban nem volt ilyesmi. Mint hozzáértő szakember, akit egyáltalán nem befolyásolnak mások "primitív " véleményei, gondolkozik így erről a módszerről. Tehát ha nem is a ionizáló hatás miatt, de biztos van valami káros hatása az élő sejtekre, s nyilván az emberre is.
Én nem vagyok ilyen elfogult, de mivel van azért valamennyi fizikai és biokémiai tudásom is, nem veszek be bármilyen netes irományt. Hihetetlen, hogy a hozzá nem értő újságírók, hogy el tudják ferdíteni a tudósok által leírt valóságot. Inkább kerülöm a mikró használatát, úgyis fölöslegesnek tartom, csak egy modern fogyasztói társadalmi kitaláció.
A kaja amit bele raksz, abban lehet rákkeltő anyag.
Nem a mikró adja hozzá.
"...megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája..."
Igenis, a H2O-ból OH2 lesz. Ti még nem hallottátok?
Szülőszoba előtt, ikrek születtek: OH2 ?! :-)
"A mikrohullámú sütő veszélyes (rák, daganatkeltő)?"
Sőőőt... annál veszélyesebb. Ezért A mikro SÜTŐT NEM SZABAD MEGENNI! És ha el is romlik, akkor is veszélyes hulladékként kell kezelni!
Különben sincs benne semmi finom, csupa műanyag, meg fém... nem emberi fogyasztásra találták ki.
"Ám minden elektromos sütő- és főzőedényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája: élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik."
Durva tárgyi tévedés az érvelésben. Nem, nem változik meg a szerkezetük, ahhoz édes kevés az a tartomány, ahol rezgeti ezeket a molekulákat a sütő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!