A mikrohullámú sütő veszélyes (rák, daganatkeltő)?
Nem, nem veszélyes. Amennyiben nem rakod be működés közben a kezedet :D
A mikro az ételt melegíti. Ugyaúgy, mint a gázláng, csak az energia-átadás technikája más. Ettől függetlenül az atomokkal tökéletesen ugyanaz történik. Elkezdenek gyorsabban rezegni.
A kezedet meg azért ne rakd bele, amiért a gázlángba se nyúlj bele. A mikro ebből a tekintetből azért veszélyesebb, mert belül is melegít (ami élő szervezet esetén egészségtelen), míg a gázláng először csak a bőrödet égeti le... (Élő szervezet esetén szintén egészségtelen)
A mikrohullámú sütő NEM SUGÁROZ. Rádiófrekvenciás elektromágneses jelet ad le (NEM SUGÁRZÁST). Nincs benne radioaktív bomló anyag, nem ionizáló sugárzás.
Amiket belinkeltél, mind-mind hülyeség, az első betűtől az utolsóig.
A mikro akkor veszélyes, ha megsérül az ajtaja, és te továbbra is használod, sőt, ott állsz előtte. Ekkor sem daganatot, hanem égési sérüléseket okoz (akár testen belül). De ez mindegyik használati útmutatójában benne van, hogy sérült burkolattal/ajtóval használni SZIGORÚAN TILOS.
A bele tett kaja sem lesz rákkeltő. Elolvastad te egyáltalán, amit írtam? A mikróban melegített kaja és a gázlángon melegített kaja között SEMMILYEN különbség nincs. Mind a kettőnél ugyanúgy felhevülnek az atomok és molekulák. Csak az egyik hősugárzással melegít, kívülről, addig a másik a vízmolekulákat fordítva, súrlódás útján kelt hőt, és ez a súrlódás melegíti át az ételt, belülről. De amint kikapcsolod, ez a melegítő hatás megszűnik.
"ezekre gondoltam [link]
"Ám minden elektromos sütő- és főzőedényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája: élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik."
Sirok a rohogestol :D
"A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében.
Sőt, előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert, ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé eszi magát."
Na én erre gondoltam. Nem tudom jól kifejezni magam, de valami ojasmi hogy a degenerálódott molekulákat megeszem és azokból a testem építi be saját magába és degenerált leszek.
Pl a kajában levő kalcium degenerált lesz a mikroba, majd ha megkajoltam bekerül a hátamba és gyenge, életképtelen Ca molekulák lesznek mert degeneráltak és így hamar elkopik a csont meg a szervezet, így eldegenerálódunk mind. Igaz ez?
"Mikrohullámú sütő
A mikrohullámú sütő (köznapi nevén mikrosütő, mikró) olyan konyhai berendezés, amely mikrohullám segítségével melegíti fel a beletett ételt vagy folyadékot. A sütő 2,45 GHz-es rádióhullámok segítségével forgatja és rezgeti a melegítendő anyag dipólus molekuláit, aminek következtében súrlódási hő fejlődik és ez melegíti fel az ételt.
A mikrosütőben magas frekvenciájú elektromágneses hullámok képződnek. A nagyfrekvenciájú hullámok behatolnak a melegítendő anyagba és mozgásba hozzák a víz-, zsír- és cukormolekulákat. A molekulák egymás melletti elmozdulása következtében jelentős mennyiségű súrlódási hő keletkezik.
A mikróba tett fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tűzhelyen készített ételek esetében. A fehérjék és a sejtek azért melegednek fel rövid idő alatt, mert a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hőt termel, ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik.
Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos főzőalkalmatosságot, csak lángon, lánggal főzik és sütik az ételeiket.
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.
Régebben alig volt rákos beteg gyermek,"
Pont erre gondoltam [link]
meg ere 1989-ben egy svájci természettudós kutatásokat végzett a mikrohullámú sütőkkel kapcsolatban. A résztvevők nyolc héten át csak mikrosütőben készült és melegített ételeket fogyasztottak, míg a kontrollcsoport tagjai kizárólag hagyományos főzéstechnikával készült ennivalókat ettek. A kutató nemsokára megállapította, hogy rövid időn belül - sőt egyes eredmények tekintetében már az étkezés utáni 15 perccel - olyan változások álltak be a szervezetben, amelyekért minden bizonnyal a mikrosütő volt okolható. Nyugtalanító eredményei között szerepeltek például a romló vérkép-adatok, a hemoglobin-koncentráció csökkenése, megcsappant a működőképes limfocita fehérvérsejtek száma, megváltozott a vérzsír-összetétel.
mikrohullámú sütő, mikrosütő veszélyei, rák, mikrohullám, elektromágnesessugárzás, rák, daganatos betegségek, mammut egészségközpontA fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik. A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák elő kapuja! Ha valaki rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb nagy valószínűséggel daganatos beteggé "eszi" magát.
Figyelj, nem akarlak megbantani, es szerintem a tobbiek sem.
DE!
A cikkek iroinak nyilvanvaloan fogalma sincs a mikro mukodesi elverol meg ugy altalaban a biologiarol/elettanrol, es/vagy a penzert tette amit tett, a kutatok detto.
Hogy lesz egy VIZMOLEKULA degeneralt?
Azon meg csak-csak hajlando lennek elgondolkozni, hogy ESETLEG a feherjek harmadlagos szerkezete megvaltozhat.
De most egy vizmolekula? Mi tud abban "degeneralodni".
Mutass nekem barmifele hitelt erdemle leirast a "degeneralt" vizmolekularol.
Egeszen egyszeruen elkepzelni sem tudom, hogy tud egy olyan egyszeru molekula "degeneralodni".
A kalcium ion nem degenerálódik a mikróban legalábbis nem úgy, ahogy elképzeled, max. az energiaszintjei degenerálódnak ("Az energiszintek mágneses mezőben való felhasadasát Zeeman-hatásnak nevezzük"), de nem tudom, hogy ez tényleg okozna elváltozásokat a metabolizmusban.
A vízmolekulák átalakulása alatt szerintem arra kell gondolni, hogy ezek reaktív oxigénformákba alakulhatnak át (éppúgy ahogy a molekuláris oxigén is), amik nagyon károsak az egészségre, magas koncentrációban a szövetek elhalálozásához vezetnek. Ehhez mondjuk magas energiájú, ionizáló sugárzás szükséges.
A működésről itt van ez a szimuláció tanulóknak, fizika órára: [link]
Érdemes eljátszadozni vele.
"A mikrohullámú sütő NEM SUGÁROZ. Rádiófrekvenciás elektromágneses jelet ad le (NEM SUGÁRZÁST). Nincs benne radioaktív bomló anyag, nem ionizáló sugárzás."
Ez is részben hülyeség! A mikró igenis sugároz, még akkor is, ha be van zárva az ajtaja. (lásd: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__47.. Ugyanúgy, mint minden elektromos gép (pl. számítógép, TV), mobiltelefon, wifi, stb. Mindegyik elektromágneses hullámokat (rádiófrekvenciás jeleket) kelt, ezen alapszanak. Ezt is sugárzásnak tekintik, nem csak a radioaktív sugárzást. (Amúgy a gamma-sugárzás is, ami egy radioaktív bomlás típus, elektromágneses sugárzás. Na meg a fénysugárzás is elektromágneses sugárzás!) Nem ionizáló, mert nincs annyi energiája, de más módon (pl. az elektromos vagy a mágneses komponense) kihat a környezetre - ezért elváltozások jöhetnek létre az élőlények viselkedésében, metabolizmusában. Olvass utána az elektromágneses szennyezésnek, de nem holmi természettudomány-terjesztő cikkekben, hanem valódi tudományos cikkekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!