Mit ér az egyedfejlődés, ha meghalunk?
Sziasztok!
Fizikusnak tanulok, és azon gondolkodom egy ideje, hogy itt a Földön egy csomó bonyolult és gyönyörű élőlény. Köztük az ember az egy olyan, amelyik elég erőteljesen befolyásolja a környezetét, és csomó bonyolult dologgal foglalkozik, amivel valószínűleg a többi állat nem. Ha ez az öntudatosság (szuper agy) az egyedfejlődés következménye, akkor valamit nem értek. Az ember alkot mindenfélét, felhasználja az elektromosságot, amivel gyakorlatilag önmaga is működik. És ez az alkotás meg fejlődés egyszer csak véget ér, ha elpusztulunk a Földdel együtt. Akkor a szaporodás (=jó gének továbbörökítése)és a szaporodni tudó nagyobb élőlények is megszűnnek univerzális méretekben, hiszen csak földi léptékben volt értelme az egésznek.
Szerintetek a természet "feltalálja magát" majd, amikor a túléltetésünkre (kezdet, születés, földi élet kialakítására) való törekvésének keresztbe tesz egy másik törekvése (vég, halál, elpusztul a Föld)?
Ti erre hogy tekintetek?
"Ez nem egészen így van...a természet nem okos"
Én ezzel nem értek egyet, ha az én fogalomrendszeremben figyelek. Ahogy az utolsó válaszoló írta, én is úgy tekintem, hogy a természet részei vagyunk, mi emberek, és mi pedig okosak vagyunk. Persze, a természetnek törvényszerűségei vannak, amiket rákényszerít az alkotóelemeire, és ehhez nem kell "okos"-nak lennie. :)
Rejtett hátsó szándékkal a kérdésemben azt is kérdezem, hogy szerintetek is lehet, hogy a Föld területénél messzebbre terjesztjük ki magunkat? (ahogy az utolsó válaszoló írja). Mert mondjuk a természet általam már eléggé ilyeneken gondolkodik. Ha pedig gondolkodik róla, hogy de jó lenne, akkor lehet, hogy van benne esély. Mint ahogy az emberek arra gondoltak: de jó lenne nem fázni kint, szükség lenne valami borítóra magunk köré (későbbiekben ruha) meg valami kis zárt zug (későbbiekben ház). Én úgy vagyok vele, hogy sohase tudhatom, mi lehetséges és mi lehetetlen, mert nem ismerem még annyira a világot, hogy tudjam, hányféle eszköz áll rendelkezésre a megvalósításhoz, és ezeknek mik a korlátaik. :)
Szóval igen, csak találgatni tudunk. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!