Mit takar pontosan a húsevő vírus kifejezés?
Odáig magamtól is eljutottam, hogy olyan vírus, amely élő szövettel táplálkozik. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen "fajok"/törzsek tartoznak ide.
Én úgy tudtam, hogy a húsevő vírus az ebola szinonimája, de most már elbizonytalanodtam.
Ti mit tudtok erről?
Pedig van.
Írd be a google-ba, ha nekem nem hiszel!
Jó, lehet hogy a táplálkozik nem jó kifejezés. Akkor mondjuk úgy, hogy az élő szövetet oldja fel! De a köznyelv akkor is "húsevő vírusnak" nevezi.
Hát, akkor a google azt találta meg elsőre.
De én tudományos szövegben is hallottam már ilyet, úgyhogy ahelyett hogy itt játszanád a szkeptikust, nézz utána előbb, és ha nem találsz semmit, akkor inkább ne is írj!
Húsevő baktérium van, tudományos nevén necrotizing fasciitis.
Elég randa dolog, szal ha utána akarsz nézni, készülj fel erős gyomorral és idegekkel :D Csak hogy vidítsalak, ilyen Magyarországon is van, mint mindenhol, csak hála Istennek ritkán okozza ezt.
Na végre.
Örülök, hogy valaki komolyan vesz.
Azt sejtettem, hogy nem egy full happy dolog.
Azért köszi. :)
Na én megnézném azt a tudományos szöveget! Blikkben olvastad? Lehet az a baj, hogy nem gugliból szerzem a műveltségemet. Húsevő vírus nincs!
Baktérium természetesen igen (meg növény is). Ez előbb említetten kívül több hétköznapi gennykeltő baktérium is.
A rák nem baktérium, és amúgy nem is eszi a húst.
Húsevő baktérium van, vírus nincs, mert az nem eszik. Sem húst, sem mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!