Mit jelent a horizont kifejezés csillagászati értelemben?
ó Google, mi lenne velem nélküled?
Szerinted a horizont fogalmát a csillagászathoz nem értők nem tudják? De ha ragaszkodsz hozzá te dolgod. Nem hiszem különben, hogy van külön csillagászati értelemben vett "horizont".
A Horizont nem más mint a látóhatár (Azaz általában a bolygófelszín, avagy egyéb égitestfelszín láthatóságának határa) Ez a (közel) gömb alakú égitestek felszínén (közel) egyenlő messzeségben lévő pontok halmaza, és egy kört alkotnak.
maci
Szerintem a csillagászati horizont fogalmával nincsenek tisztában a csillagászathoz nem értők, azzal nem foglalkozók.
Gyakorlatilag te is csak ezt bizonyítottad...
Tudod, nem tartom magam csillagásznak, pedig rengeteg csillagászattal kapcsolatos tevékenységet végzek. Megfigyeléseket végzek, távcsöveim is vannak, de való igaz ezt a definíciót, így nem ismertem. De azért valljuk meg, nem is igazán volt/van/lesz szükségem rá. A tényleges horizont, és a csillagászati horizont között elenyésző a különbség, és igazából nem is tudok alkalmazást, szituációt elképzelni, amikor szükség lehet külön kezelni őket. De azért érdekelne mi ihlette a kérdésedet, mert tényleg nem tudom hol lehet rá szükség...
maci
Hát szó mi szó vicces dolog:) Pont az az alkalmazás ahol szerintem teljesen mindegy melyik horizontot használod :) Alapvetően szögmérés, ahol a szemünket használjuk. Biztos vagyok benne hogy a műszer alapbeállításánál, már nagyobb hibát vétünk, mint amekkora különbség van a két horizont között. És persze az leolvasás pontosságát is korlátozza az emberi tényező. No mindegy okosabb lettem :)))
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!