Miben található a legnagyobb mennyiségű jód?
Köszi a válaszokat!Ne féljetek,nem mérget kotyvasztok.:)
Csak kaját kell kémcsőbe rakni ahhoz egy kis vizet rakni és 2 csöpp jód.De hogy miért kell,azt nem tudom....
Áhhh, úristen:-D
Gyógyszertárban is megkapod a jódot, durván 9Ft/g. Esetleg vegyszervoltban. Ott sajna nincs kimérés, legkisebb adag 100 vagy 250g. Ha nagyon nem kapsz, akkor adhatok én is.
A jódtinktúrában meg nem csak jód van, hanem kálium-jodid is. És az ott jelenlévő jódot komplex vegyület képzése közben oldja a kálium-jodid. Régen próbáltam ebből kristályos jódot kiszedni és hát hogy is fogalmazzak. Igencsak kevés sikerem lett belőle:-D
Amit még szoktak javasolni a művészurak az a konyhasó. Na abban is kálium-jodidként van jelen. Az is felejtős.
Izé. Ha mindenképp a jódtinktúrás módszert akarod választani, akkor először le kell párolni a tetejéről az alkoholt majd hidrogén-peroxiddal felszabadítani a jódot a kálium-jodidból. Ja és fontos, hogy teljesen alkoholmentes legyen, mert ha van ott még egy kis alkohol is, akkor adja a jodoform tesztet és jód helyett jodoformot kapsz.
Ja és, hogy mindenképp lebeszéljelek a jódtinktúráról: manapság csak nagyon kevés jódot raknak bele, mert a jódvegyületek sokkal jobb fertőtlenítő szerek meg nem illékonyak és ha már olyan kevés jód van benne, akkor inkább vegyél kristályosan kálium-jodidot, 30g olyan 500Ft körül volt még 2 hónapja.
//Ja és pontosan mire kéne a jód?
köszi a kimerítő választ:)
Az a helyzet hogy abból amit leírtál nem sokat értettem.
14 éves vagyok,és bioszra kaptunk egy olyan házit hogy egy kis üvegbe egy darabka sajtot rakni,vizet önteni rá,és 5 csepp jódot ráönteni.(azért nem tudom pontosan hogy mire kell mert hollandiában lakom,és a bioszban elég nehéz szavak vannak)De hogy ez miért kell azt ne kérdezd....szerintem 1-es lesz belőle. :/
de még1szer köszönöm a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!