Nem kéne a világ figyelmét valahogy újra az űrhajózásra terelni?
Azért őket lehet hogy érdekli:
A gazdasági megtérülésen kívül a másik szempont a katonai.
Kína, ahogy most tör előre, komolyan is veszi ezt, ne félj.
Az USA is komolyan fogja majd venni, ahogy előretörnek a kínaiak.
Amúgy nemrég olvastam egy marsrakétáról, amelyik 4 hónap alatt jutna oda (fúziós meghajtással).
"(fúziós meghajtással)."
A cikkben szereplő hajtóműnek semmi köze sincs a fúziós meghajtáshoz. Ahogy kivettem belőle, valóban hidrogén a hajtóanyag, de nem a hidrogénfúzió folyamatának alapján működik: itt "csupán" annyi történik, hogy a nukleáris bomlás hőjével melegítik fel a hidrogéngázt, amely egy "csonkon" keresztül kiáramolva hajtja ellenkező irányba az űrhajót.
Írja is a cikk: "nukleáris meghajtású rakéta". Ha hidrogénfúzióval hajtanák, akkor termonukleáris meghajtású rakéta lenne.
Hát én az űrversenyt megismerve azt vettem észre hogy csupán a katonai és a propaganda oldal hajtotta az egészet.Bár voltak tényleg olyan esetek amiket te is említesz,amikor is a nép követelte ki az amcsi oldalon a fejlesztéseket.(gondolok itt a Szputnyik válságra amikor is az amcsikon pánikroham futott végig mikor is fogták a Szputnyik-1 bíp-bíp-bíp jelét)
Személyes felvetésem:Ha valahogy össze tudod ugrasztani,nem nagyon,csak kicsit,az amcsikat meg a kínaiakat,akkor 4 éven belül már valamilyen zászló lesz a Marson!
(ez csak vicc volt,tudom hogy a 4 év rettentő kevés,és hogy egy Mars utat egyetlen állam se tudna maga szponzorálni és kikísérletezni)
Nem, az űrhajózást sem ilyen primitív események irányítják.
Hanem egyrészt sz emberi kíváncsiság, másrészt a haszon. Hogy ez most személyes, gazdasági, tudományos, vagy más, az majdnem lényegtelen.
Ha majd a világnak nem lesznek ennél lényegesebb problémái, vagy valami olyan fejlemény történik, amely az űrhajózás fejlesztését igényli, az meg fog történni. És semmi köze nem lesz - ahogy eddig se - holmi pénzemberek álmodozásaihoz, meg előttük lebegő példákhoz. Ennyire nem hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!