Szerintetek tényleg lesz világvége 2040-ben?
Szerintem 9875-ban lesz világvége.
Még azt sem tudjuk, hogy holnap mi lesz nemhogy 27 év múlva.
Az olvadó jégsapkák nem okoznak akkora vízszint emelkedést hogy az egész földet beborítsák. Talán Európa széle Amerika széle lenne érintett ahogy az előző válaszoló írta. Minket meg a Kárpátmedence megvédene nagyon nagy részétől, meg a szomszédos országainkat is.
Ha másképp vesszük a dolgot el lehet képzelni ha kitör egy nagyobb háború akár egy világháború akkor az emberiség elpusztítja önmagát és a föld egész területén magas radioaktív sugárzás lenne ami miatt elpusztul minden élőlény maximum mutánsok lesznek, és akkor ez lenne a mutánsok bolygója, én maximum így képzelném el.
Melyik volt az a világvége jóslat, amelyben azért nem hittél, mert nem történhet meg? A kisbolygó-becsapódásos? Vagy az atomkatasztrófás? Vagy a napszeles? Vagy a baktériumos/vírusos? Esetleg a földrengéses-cunamis?
Valamilyen formában bármelyik bekövetkezhet, vagy bekövetkezhetett volna ezelőtt is (na jó, az atomkatasztrófás csak kb. a múlt század 50-es éveitől); miért pont ez a globális-felmelegedéses fogta meg a fantáziádat?
Más részről, elég kevés az a dolog, amelyet néhány évnél, legfeljebb néhány évtizednél távolabbi időszakra pontosan meg tudunk határozni. Minél távolabbi időben ez a pont, annál pontatlanabbul tudjuk megjósolni, ráadásul az időpont időbeli távolságának növekedésével exponenciálisan nő a pontatlanság is. 30 év jelenleg óriási idő még az emberiség életében is, nemhogy az egyes emberekében; az már közel egy fél élet.
A jégsapkák olvadnak, ez tény. Belátható időn belül jó részük el fog olvadni, ez is ténynek tűnik jelenleg. De ez így van azóta, amióta világ a világ: volt hogy kompletten befagyott az egész bolygó, és olyan is volt, hogy egy deka jég sem volt rajta. Hogy az ilyen időkben milyen lehet az élet, arról egyelőre fogalmunk sincs, még nincs róla tapasztalatunk.
De a nap mindig süt, és sütni is fog még egy jó darabig, az ember alkalmazkodóképessége pedig egyszerűen csodás: képes a 24/7-es jég hátán éppúgy megélni, mint a Szahara közepén, vagy a legmagasabb hegycsúcs közelében. Én nem féltem az emberi fajt, fel fogja találni magát, és képes lesz túlélni, ez véleményem szerint egészen biztos. Hogy mekkora százalékuk, az viszont már kizárólag a körülményektől és a politikusoktól függ.
"Szerintetek tényleg lesz világvége 2040-ben?"
Apu, kezdődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!