Fizika? Élettan?
Tele van a tested üreges szervekkel. Pl. a tüdő, húgyhólyag, méh, gyomor, vastagbél stb.stb. Ezek miatt te fenn maradsz a vizen.
Gondolj arra, hogy pl. a csontos halaknál kialakult egy olyan képződmény, amit úszóhólyagnak hívnak. Ez lényegében egy tüdőszerű képződmény, amelynek levegőtartalmával tudja befolyásolni a vízben való helyzetét. Ha nincs benne levegő, akkor a hal süllyed, ha levegővel tölti meg, akkor a hal emelkedik. A levegő sűrűsége kisebb, mint a víz sűrűsége.
Az még azért kevés, hogy egy szerv üreges, elsősorban a levegővel, gázzal telt szervek segítik a lebegést (a húgyhólyag biztos nem, a gyomor és a vastagbél részben).
Ezenkívül a zsír is kisebb sűrűségű a víznél, ezért valamelyest a zsírszövet is segít ebben.
Az, hogy te jobban tudsz lebegni, valószínűleg alkat kérdése. Pl. lehet, hogy nagyobb a tüdőd, mint másoknak, de más is okozhatja.
Én is sokat törtem már ezen a fejem. Eszembe jutott a zsír,de nem vagyok "zsíros"(175 cm-hez 68 kg 48 évesen nem hiszem,h sok,de ez volt 15 éve is,amikor még csak 59 kg voltam).
Köszi az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!