Hogy hívjuk idegen szóval azt aki nemtelen, tulajdonképpen a hermafrodita ellentéte?
Tudom, ilyen valószínűleg nem létezik de bizonyos utópiák olyan elképzelésekre épülnek, hogy az emberek tökéletes társadalmában nemtelenség lesz. Nem személyes véleményre vagyok kíváncsik! A kérdés tehát: hogy hívjuk idegen szóval a nemtelent?
Ha valaki úgy véli hogy nincs ilyen szó, akkor a megfelelő latin tudá birtokában megalkothatja nekem.:)
Még valami: nem összekeverendő a nemtelen az _ASZEXUÁLIS_sal. Az aszexuálisnak van neme, de nem érez nemi késztetést!
A vélaszokat előre is kösznöm!:)
A uniszex azt jelenti hogy nem mutatja a nemek közötti különbséget, de ezt a szót elsősorban az öltözködésre használjuk szerintem. Inkább melléknév mint főnév, és semmiképp nem a hermafrodita ellentéte.
De erre a szóra nem is gondoltam, köszönöm.:) Viszont nem hiszem, hogy ez az amit keresek.
Nem teljesen jól tudod.
"sex" az a nem mint nemiség. az "a" az fosztóképző, tehát asexuális az nem nélkülit is jelent: lásd angol szövegekben, ahol az angyalok nemnélküliségéről írnak.
Akkor használhatom az aszexuálist ilyen értelemben is?
Nagyszerű! Köszönöm, hogy kijavítottál.:)
asexual
az más kérdés, ha magyarban egy kicsit eltorzult ez a szó, de sztem nincs rá más, bár én ilyet igazából nem is hallottam még ..
Kifejezetten nemtelen vagy nemző- / nemzésképtelen ?
Szerintem ilyen nincsen. A nő az alap - ha egy férfinek nem működik az "Y" kromoszóma egy része, akkor nővé fejlődik.
Elég nehéz elképzelni, hogy közben az "X" se működjön, ami a női nemi jellegeket kialakítja. Általában az már az élettel is ellentétes.
Az meg, hogy a nő két "X"-éből az egyik se működjön, szintén elképzelhetetlennek tűnik nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!