Ősrobbanás - tudományosan megalapozott?
A fekete lyukakról tudjuk, hogy akkora a gravitációs erejük, hogy még a fényt is elnyelik. Szinte mindent elnyelnek. (Azért csak szinte, mert úgy tudom, Hawking felfedezése, hogy a fekete lyuk "nem is olyan fekete", azaz vannak vmiféle sugárzások, melyeket kibocsát.)
Na szóval, ha az ilyen "apró" fekete lyukak ekkora bekebelezésre képesek, akkor hogyan lehetséges az, hogy a világ legnagyobb fekete lyuka, amely az egész világegyetemet tartalmazta, önmagából kirobbanjon és tágulni kelljen? Ehhez a fénysebesség sokszorosára lett volna szükség, nem? Amelyet tömeggel rendelkező test nem érhet el. Vagy akkoriban ezek a dolgok másképp működtek?
Az én meglátásom hogy nem is volt ősrobbanás.. legalábbis nem ugy ahogy a mai tudomány azt kijelenti. A ma elfogadott tudat az hubble nevéhez fűződik aki megálapította hogy az égitestek távolodnak egymástól. erre építve állt fel a mai tudomány. visszafelé lejátszva jutottak el oda hogy volt ösrobbanás és egy kis nyavajából lett a világegyetem. EZ szerintem baromság. Én ugy vélem hogy Az ösrobbanás valójában nem volt. Csak amire mi azt hisszük hogy a világegyetem és ami tény hogy tágul, valójában egy hatalmas égitest külső hordaléka ami lehet hogy ütközött egy mássikal és az ebből kiváló darabok ból ál össze a hordalék. mint a saturnus pl.Ugyanis a fizikában minden függ mindentől. De azt a tudósok is elismerik hogy a világegyetemre ez nem igaz. pl atelefonom függ az asztaltól, az asztal a padlótól a padló a földtől a föld a holdtól és a naptól a nap a galaxisunktól stb...
Tehát szerintem nem látjuk a fától az erdőt szindróma
Szerintem a világegyetem az egy nagy bolygó hordaléka és mi abban élünk. és nem az ősrobbanás jelei jönnek be a tvn amikor nincs adás hanem a nagy égitest jelei. Üdv
"gyerünk okostónik hozzatok nekem tálcán egy kvarkot vagy egy feketelyukat!"
Minden tálcán egy csomó kvark van.
A fekete lyukak meg átesnek a tálcákon. A kérésed hülye, nem azok, akikhez szólsz.
"na mutass egy kvarkot gyökér hol van? nem tudod megmutatni akkor meg miről beszélsz?"
Heheh. Egyszer láttam a discovery-n, hogy egy amcsi ember elment az afrikai bennszülöttekhez, beszéltek neki a hagyományokról meg nemtudom mikről. A bennszülöttek a megfázást, betegségeket átokkal magyarázták, és rituáléval lehet 'kigyógyítani' belőle. Az amcsi erre mondta nekik, hogy igazából ez egy nagyon apró élőlény miatt van, amit vírusnak hívnak. A bennszülött kérte, hogy mutassa meg. Az amcsi nem tudta, aztán a b.sz. megkérdezte a többiektől hogy "ti láttatok már ilyet?*hahaha*"
Nah ez most ugyan ilyen szitu, csak te agresszíven reagáltál rá. Primitív megnyilvánulás volt...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!