Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha rákötöttek volna a Voyager-...

Ha rákötöttek volna a Voyager-1 vagy 2-re mondjuk egy zacskót, az mozogna az űrben vagy nem? Többi lent

Figyelt kérdés

Bocsi a hihetetlen ostoba kérdését, tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mik uralkodnak az űrben, van-e ilyen pl, hogy szél vagy hasonlók.

Ez az idióta kérdés úgy fogant meg, hogy nézegettem a Voyager-1-ről képeket és van rajta 2-3 hosszú antenna vagy nem tudom micsoda. Azok milyen anyagból vannak, hogy közel 30 év alatt 14 km/s sebességnél (te jó ég ezt fel se lehet fogni) nem szakadtak le?

Szóval azt gondolom, hogy a légüres térben nincsen semmilyen befolyásoló tényező, emiatt tettem fel ezt a bugyuta kérdést.

2013. jún. 22. 02:07
 1/7 anonim ***** válasza:

-Kívülre?

Elégett volna.

-tegyük fel, hogy nem ég el. Igen mozogna, ugyanis ha nincs meg a szökési sebesség, pályára áll és körbezuhanja a földet...

2013. jún. 22. 02:58
 2/7 anonim ***** válasza:

"a légüres térben nincsen semmilyen befolyásoló tényező, emiatt tettem fel ezt a bugyuta kérdést"

az űrszemét eléggé befolyásolja...

titán és szénszál amúgy.

2013. jún. 22. 03:00
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

Tényleg bugyuta kérdés és azt feltételezni, hogy a 8 osztályt sem jártad még ki. Mivel jelenleg ezek az űrszondák állandó sebességgel mozognak, közegellenállás pedig ezen a sebességen, az űrben elhanyagolható, így a zacskód nem lobogna, a jó hosszú antennákra pedig semmiféle terhelés nem hat. Ha valamilyen égitest miatt gyorsulni kezdene, akkor természetesen a gyorsulás okoz terheléseket a zacskódon is és az antennákon is.

Az űrben részecskék áramlása létezik, van olyan hogy napszél, de a te zacskódra semmilyen észrevehető hatással nem lenne.

2013. jún. 22. 05:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez azért így nem igaz.

Először is, most hagyjuk a fellövést. Az antennákat csak a fellövés után nyitották ki, mivel hiába erős - nem bírta volna ki.

Az űrben az eddig fellőtt tárgyaink kivétel nélkül mind egy kicsit másképp mozognak, mint vártuk. Elkezdenek forogni, stb... ezért van minden műholdon néhány korrekciós rakéta, és többek között ezért jár le az idejük is, mikor elfogy az üzemanyag.

Ez a mozgás sok minden miatt van... mikrometeoritok, napszél, a napfény hatása... (létezik ilyen pörgettyű a Földön is, csak légüres térbe kell tenni).

Tehát a kérdésedre: mozogna az a zacskó, összevissza, és elég lassan az űrhajódhoz képest.

2013. jún. 22. 22:40
 5/7 anonim ***** válasza:
A súlytalanság miatt ide-oda lebegne
2013. jún. 22. 23:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem a súlytalanság miatt.

A súlytalanság nem mozgatja a dolgokat. Csak az erők mozgatnak. Az űrben - a gravitáción kívül, ami ugye földközelben elég erős - vannak ilyen ún. mikroerők, amelyek időnként mozgatnak.

2013. jún. 23. 00:41
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, főleg a nem okoskodóakat :) ment srácok/csajok a zöld

Mostanában kezdtem el nézegetni a "A világegyetem" című dokumentumfilm sorozatot. Fúú nagyon érdekes, kár, hogy a hiányos fizikai tudásom nélkül sokszor nem értem :D

2013. jún. 25. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!