Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ezt az elméletet ki tudná...

Ezt az elméletet ki tudná Bizonyítékkal megerősíteni vagy cáfolni?

Figyelt kérdés
A Hold távolodása okozza a Földön a víztömeg növekedését.

2013. jún. 17. 15:12
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

12:02

Ezt találtam a folyadékok összenyomhatóságáról:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

Igazából középiskolában fizikából általában nem kaptam 3-asnál jobb jegyet, és technikumon sem hidraulikával, hanem pneumatikával dolgoztunk. Ezért nem igazán emlékszem arra, hogy hallottam-e ezt az állítást.

2013. jún. 18. 12:35
 22/54 A kérdező kommentje:

12:18

Azt hiszem minden összefügg abból amit leírtál:

A Holdhoz való közeledésre gondoltam, de természetesen közre játszik a Földtől való távolodás is (erre nem gondoltam).

Utólag belegondolva a Földtől való távolodás az a Földi gravitáció elvesztésével hat a palackra.

Gondolom hogy a Föld gravitáció fajtájából a palack átlépne egy alacsony gravitációs égitest-mentes közegbe, majd a Föld gravitációtól eltérő fajta Hold gravitációs közegbe, ami molekuláris változásokat okoz a vízben.

Úgy mint a kémiai reakciók. Egyik erőhatósugár lecsökken, majd átmenetben egy másik erőhatósugár kezd hatni rá, és közben egy parabolikus tartománnyi hőerő is közrejátszik.

2013. jún. 18. 12:48
 23/54 A kérdező kommentje:

12:21

Fogj egy kék lufit, fújd fel úgy hogy fele akkora legyen mint a teljesen felfújt mérete.

Ragassz rá 1-2 matricát, amit elnevezel kontinensnek. (ne túl erős ragasztóval, de ne is úgy hogy leessenek.

Szóval ha már fent vannak a kontinensek, a lufit tovább fújod a teljes méretére.

Látható, hogy a kék rész a víz, a kontinensek meg ide-oda csúszkáltak, de nem lettek nagyobbak.

Tudom, a víz alatt is van föld, de gondoljunk a Mariana árokra... Az hogyan hasadt szét? Szerintem az átmérő növekedés miatt.

2013. jún. 18. 12:55
 24/54 anonim ***** válasza:

"majd a Föld gravitációtól eltérő fajta Hold gravitációs közegbe"

Ugyanolyan gravitáció mindkettő.

"ami molekuláris változásokat okoz a vízben."

:o ???

"Egyik erőhatósugár lecsökken, majd átmenetben egy másik erőhatósugár kezd hatni rá, és közben egy parabolikus tartománnyi hőerő is közrejátszik."

Vannak a mondatokban létező magyar szavak is, de amúgy tökéletes zagyvalék. :)) (Már bocsi.)

2013. jún. 18. 12:55
 25/54 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha te ezt a kérdést és a példáidat komolyan gondoltad, akkor most szépen nyugodj meg, feküdj le aludni egy picit, és felejtsd el ezt az egészet.
2013. jún. 18. 13:03
 26/54 A kérdező kommentje:

Erőhatósugárnak nevezem itt a gravitációt. Ahogyan megfogsz egy mágnest és annak egy aura-szerű (tehát minden irányában) sugárban van ereje , egy szemmel nem látható erő van körülötte, ami vonzza a vasat. Hasonlattal szemléltetve olyan mint a wi-fi. Annak is van egy hatósugara, ahogy a gravitációnak is. És ez a hatósugár a külső széléhez közelítve átmenetes.

A parabolikus tartománnyi hőerő azt jelenti, hogy itt a Földön van egy hőmérséklet, ami a földtől távolodva egyre inkább csökken (hidegebb lesz az űr miatt), aztán a Hold felszínéhez közeledve újra melegebb lesz.

Ha ezt egy grafikonon ábrázolnád, akkor az egy parabolikus ívet rajzolna ki.

2013. jún. 18. 13:06
 27/54 A kérdező kommentje:

13:03

Van egy olyan érzésem, hogy örömmel küldenél nekem altatót. :D

2013. jún. 18. 13:11
 28/54 anonim ***** válasza:

"Erőhatósugárnak nevezem itt a gravitációt"

Valószínűleg az erőtérre gondolsz.

"itt a Földön van egy hőmérséklet, ami a földtől távolodva egyre inkább csökken (hidegebb lesz az űr miatt)"

Ez a gyakorlatban nem teljesen igaz. Először csökken, majd megint emelkedik a légkör legfelső, már szinte vákuum szintjéig. (De a valóságban még összetettebb a kép.)

"aztán a Hold felszínéhez közeledve újra melegebb lesz"

Mármint micsoda? Merthogy ott nincs levegő. Akkor mi lesz melegebb?

:)

2013. jún. 18. 13:27
 29/54 A kérdező kommentje:
A hőérzetre gondoltam. A hőérzet melegebb.
2013. jún. 18. 14:44
 30/54 A kérdező kommentje:
Az űrhajósok nem fagynak meg a Hold felszínén. Ahogy a lezárt palack sem lesz zselés állagú.
2013. jún. 18. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!