Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miben van benne az univerzum?

Miben van benne az univerzum?

Figyelt kérdés
ma lattam a tvbe h az univerzum tagul de hat akkor az univerzumnak is valamiben benne kell lennie nem? es az miben van? :S es a fekete lyukak? en ezt nem ertem
2013. jún. 15. 18:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
utalom a paradoxonokat ::D:D de ugy erzem jobb ha nem gyalok ezen mert nincs magyarazat :D
2013. jún. 15. 21:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez pont nem paradoxon, és van magyarázat is, csak nehéz felfogni. De ne keseredj el, nem lehet mindenki asztrofizikus.
2013. jún. 15. 22:04
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az asztrofizikusok sem tudják, hogy miben van benne ez az egész.

Ha így fogod fel, kedves Utolsó, akkor egyetlen tudós (asztrofizikus) sem lehetne, mert nincs tisztába mindennel...

2013. jún. 15. 23:47
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

Volt már a kérdés, nincs kedved visszaolvasni?

Az univerzumról ma úgy gondolják, hogy a semmiben van benne. Ez azt jelenti, hogy a vákuumnak van egy szerkezete, ami felépíti a mi világunknak a terét. Ebben terjed az energia és lehet mozogni.

Ahol ez a szerkezet nincs meg - az már nem a mi világunk része. Ott valószínűleg már nem lehet se mozogni, se nézni (mert a fény sem terjed).

A fekete lyuk megint más. Arról elég, ha annyit tudsz, hogy semmi sem tud kijönni belőle. Ami onnan jön, az a határáról jön - de még kívülről.

2013. jún. 16. 13:02
 15/17 A kérdező kommentje:

nade pont az ilyen valaszokat nem ertem :S namind1 hagyo is mert sose fogom felfogni :d

amugy szerintem paradoxon mert a semmiben van benne valami de a semmi az semmi. de lehet h ez nem az :D nemtudom teljesen osszezavarodtm

2013. jún. 16. 14:35
 16/17 anonim ***** válasza:
Aki itt ezt megválaszolja annak ki lehet osztani a Nobel-díjat.
2013. jún. 18. 05:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem az univerzum a nagy semmiben van!!!!

Maga az univerzum is majdnem üres,és akkor körülötte nem lehet semmi,hiszen ha tágul,és lenne körülötte valami,azt megőrizné,és talán szét is szórná magában.Legfeljebb valami kis energia lehet körülötte,ami a tágulás után anyaggá alakul. 14 éves fejjel ennyit gondolok.. :/

2013. júl. 6. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!