Miért a Mars, miért nem a Hold?
Sokan szorgalmaznak egy közeli jövőre tervezett Marsra való utazást. Hlott az iszonyatos költségek és a bonyolult technikai kivitelezés miatt ez sok problémát fog felvetni.
Miért nem lehet előtte a Holdra menni, és ott holdbázist létrehozni?
1. Sokkal olcsóbb lenne
2. A Marson is eléggé mostohák a körülények, az alacsony légnyomás miatt a szkafander úgyis szükséges lenne, így nem lenne ott könnyű élet. Na meg a gyenge légkör miatt nagyobb sugárzás van, mint a Földön, és a meteoritok is gyakrabban becsapódnak!
Akkor miért nem lehet először egy holdbázist létrehozni, onnan még vissza is lehet térni, nem kell örökre ottragadni! 5-10 év alatt összedobnák az alkatrészeket, utána meg pár hét alatt odavinnék és összeraknák. Utána mehetne oda az első kolónia.
Jó, sokan a Marsot Föld 2-nek képzelik el. De ahhoz rendes légkör kellene, a mostani sűrűségű nem jó. Na de ennek a létrehozása még szerintem párszáz évet várat magára, zárt térben élni meg majdnem tökmindegy, hogy a Holdon vagy a Marson teszi ezt az ember.
Ha nem emberekről, hanem állatokról beszélünk, akkor jóval hamarabb el lehetne őket juttatni a Holdra, mint míg a Marsra majdnem ugyanannyi fáradságba kerülnének, mintha embert küldenének!
Lehet, hogy nem kellene leállnom vallási fanatikusokkal vitázni, de:
- a Holdon nem csak ember járt, bármilyen meglepő, gépeket is küldtünk oda...
- kiretusálják a képeket? :D vehetsz/kölcsönözhetsz egy távcsövet, és megnézheted a saját szemeddel
Szánalmas, hogy mennyi mindent benyaltok ti nagy felemelkedett lények :)
11-es nem kevésbé szánalmas, ahogy itt gyalázkodsz és közben akkora hülyeségeket írsz, hogy füstöl az oldal.
A szovjetek és amerikaiak összesen odaküldtek kb 4 szondát.
Ezek elmászkáltak a felszínen, megnézték a kisebb kavicsokat és a port. És ebből már tudjuk is, hogy odalenn nincs semmi :D. És még te mondod hülyének azokat, akik ezt nem hiszik el :D
És mutass már egy olyan távcsövet, amivel ugyanolyan megfigyelést lehet végezni, mintha ott állnánk a hold felszínén.
A Marson is alig van légkör, ha meg csak hermetikusan bezárt báziskokon lehet élni, akkor nem tökmindegy, hogy Mars vagy Föld?
Amúgy meg a tundra övnek megfelelő éghajlaton, még ha lenne is ott termőföld, akkor abban mégis mit termelnénk? Zuzmót? Mi porozná meg a növényeket? Miből nyernék ki azokat a szerves tápanyagokat, amikre szükségük van a fejlődéshez?
Igen, kb ilyesmi választ vártam :)
Itt a teljes lista a Holdszondákról: [link]
A távcsövet arra írtam, hogy ha szerinted kiretusálják a képeket, akkor te is megnézheted. Szövegértés, 1-es :)
Ezt a stílust rajtam hiába próbálgatod, előző. Én ezzel dolgoztam minden nap.
Amúgy okoska: Idehánytál egy listát. El is olvastad?
A szereplő szondák 80 %-a a földet nem hagyta el, vagy a célig nem jutott el. A maradéknak meg több mint a fele műhold és nem talajszonda. Tehát marad kb 10 olyan, ami valami hasznosat is csinált. De fúrást egyik sem végzett.
A távcsöves baromságodat meg tényleg nem értem. Fogalmazz értelmesebben, mert így magad járatod le.
Mit nem értessz azon, hogy ha fogsz egy k.va távcsövet, a hold felé irányítod, akkor megnézheted a leszállóegységek maradványait, meg minden sz.rt amit otthagytak az expediciók? Nagyon gyökér vagy.
Másik, mégis hogy gondolod? A hold belseje üreges és a holdlakók ott élnek, városokat kialakítva? Ne legyél ennyire elborult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!