Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért a Mars, miért nem a Hold?

Miért a Mars, miért nem a Hold?

Figyelt kérdés

Sokan szorgalmaznak egy közeli jövőre tervezett Marsra való utazást. Hlott az iszonyatos költségek és a bonyolult technikai kivitelezés miatt ez sok problémát fog felvetni.

Miért nem lehet előtte a Holdra menni, és ott holdbázist létrehozni?

1. Sokkal olcsóbb lenne

2. A Marson is eléggé mostohák a körülények, az alacsony légnyomás miatt a szkafander úgyis szükséges lenne, így nem lenne ott könnyű élet. Na meg a gyenge légkör miatt nagyobb sugárzás van, mint a Földön, és a meteoritok is gyakrabban becsapódnak!

Akkor miért nem lehet először egy holdbázist létrehozni, onnan még vissza is lehet térni, nem kell örökre ottragadni! 5-10 év alatt összedobnák az alkatrészeket, utána meg pár hét alatt odavinnék és összeraknák. Utána mehetne oda az első kolónia.

Jó, sokan a Marsot Föld 2-nek képzelik el. De ahhoz rendes légkör kellene, a mostani sűrűségű nem jó. Na de ennek a létrehozása még szerintem párszáz évet várat magára, zárt térben élni meg majdnem tökmindegy, hogy a Holdon vagy a Marson teszi ezt az ember.

Ha nem emberekről, hanem állatokról beszélünk, akkor jóval hamarabb el lehetne őket juttatni a Holdra, mint míg a Marsra majdnem ugyanannyi fáradságba kerülnének, mintha embert küldenének!

2013. jún. 13. 13:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%

Lehet, hogy nem kellene leállnom vallási fanatikusokkal vitázni, de:

- a Holdon nem csak ember járt, bármilyen meglepő, gépeket is küldtünk oda...

- kiretusálják a képeket? :D vehetsz/kölcsönözhetsz egy távcsövet, és megnézheted a saját szemeddel

Szánalmas, hogy mennyi mindent benyaltok ti nagy felemelkedett lények :)

2013. jún. 14. 01:56
 12/22 acelsziv ***** válasza:
38%

11-es nem kevésbé szánalmas, ahogy itt gyalázkodsz és közben akkora hülyeségeket írsz, hogy füstöl az oldal.

A szovjetek és amerikaiak összesen odaküldtek kb 4 szondát.

Ezek elmászkáltak a felszínen, megnézték a kisebb kavicsokat és a port. És ebből már tudjuk is, hogy odalenn nincs semmi :D. És még te mondod hülyének azokat, akik ezt nem hiszik el :D

És mutass már egy olyan távcsövet, amivel ugyanolyan megfigyelést lehet végezni, mintha ott állnánk a hold felszínén.

2013. jún. 14. 09:25
 13/22 A kérdező kommentje:

A Marson is alig van légkör, ha meg csak hermetikusan bezárt báziskokon lehet élni, akkor nem tökmindegy, hogy Mars vagy Föld?

Amúgy meg a tundra övnek megfelelő éghajlaton, még ha lenne is ott termőföld, akkor abban mégis mit termelnénk? Zuzmót? Mi porozná meg a növényeket? Miből nyernék ki azokat a szerves tápanyagokat, amikre szükségük van a fejlődéshez?

2013. jún. 14. 11:37
 14/22 anonim ***** válasza:
33%
Úr isten, mennyi felvilágosult nyomi van itt. Át kellene tenni az EZO-ba ezt a kérdést, a tudományhoz ezeknek a felvilágosultaknak semmi közük. Lehet még az elemet sem tudják kicserélni a távirányítóban, annyi műszaki érzéket villogtatnak itt.
2013. jún. 14. 14:42
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
Bocsi hogy nem válaszolok csak épp előadást készítek a VEGA csillagászati gyűlésre,és a földönkívüliekkel való összeesküvéselméletekről szólna az előadás.Amit ez a Lencsefőzelék linkelget az kész aranybánya a témafelhozatalhoz.Nem válaszolok,csupán csak így tudom nyomon követni a kérdést.
2013. jún. 14. 17:15
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Igen, kb ilyesmi választ vártam :)

Itt a teljes lista a Holdszondákról: [link]

A távcsövet arra írtam, hogy ha szerinted kiretusálják a képeket, akkor te is megnézheted. Szövegértés, 1-es :)

2013. jún. 14. 18:46
 17/22 acelsziv ***** válasza:
54%

Ezt a stílust rajtam hiába próbálgatod, előző. Én ezzel dolgoztam minden nap.

Amúgy okoska: Idehánytál egy listát. El is olvastad?

A szereplő szondák 80 %-a a földet nem hagyta el, vagy a célig nem jutott el. A maradéknak meg több mint a fele műhold és nem talajszonda. Tehát marad kb 10 olyan, ami valami hasznosat is csinált. De fúrást egyik sem végzett.

A távcsöves baromságodat meg tényleg nem értem. Fogalmazz értelmesebben, mert így magad járatod le.

2013. jún. 14. 19:48
 18/22 anonim ***** válasza:
20%
Nem idehánytam :) Szerintem rajtad kívül mindenki érti. Sőt igazából szerintem te is, csak játszod magad.
2013. jún. 14. 23:00
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

Mit nem értessz azon, hogy ha fogsz egy k.va távcsövet, a hold felé irányítod, akkor megnézheted a leszállóegységek maradványait, meg minden sz.rt amit otthagytak az expediciók? Nagyon gyökér vagy.

Másik, mégis hogy gondolod? A hold belseje üreges és a holdlakók ott élnek, városokat kialakítva? Ne legyél ennyire elborult.

2013. jún. 14. 23:40
 20/22 anonim ***** válasza:
61%
Támadnak az ezós retardáltak, meneküljön akinek kedves értelmi képessége!
2013. jún. 15. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!