Evolúcióhívők! Az orrnyálkahártyán levő csillószőrök miért a garat felé söprik a kórokozókkal teli nyákot?
Figyelt kérdés
miért nem az orrnyílás felé?a fertőzést így lehetne inkább elkerülni, noha ez a módszer gusztustalanabb.2013. jún. 8. 23:43
1/18 anonim válasza:
"Evolúcióhívők"? Buci, a tényekben az a jó, hogy nem hit kérdése, hogy igazak-e vagy sem.
Egyébként értelmetlen a kérdés, semmilyen akaratlagos mozgást nem végeznek, egyszerű szűrőfeladatot töltenek be, hogy ne csak az üres orrjáraton ömöljön be a por és szennyeződések.
2/18 anonim válasza:
Plusz valamennyire melegítik a levegőt, felesleges túlgondolni.
3/18 anonim válasza:
Ha tényleg így van, akkor annak is lehetne evolúciós oka: Hogy ne fertőzd meg a többi egyedet. Jobb a fajnak, ha csak te pusztulsz el, mint ha még másik 100.
4/18 Makoscsiga válasza:
Azért a garat felé, mert így nincs veszteség. :-D A trutyit a csillószőrök éjjel-nappal hajtják, akkor is, ha nincsen kórokozó, különben folyamatos anyag, víz veszteséget jelentkezne. Arról nem is beszélve, hogy a garatban található az immunrendszerünk egy igen jelentős része, így egyből felkészülhetnek a testre leselkedő kórokozókból.
5/18 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy ha kifelé menne, akkor felhalmozódna az orrod vége felé, belül. Ott mégis, mit csinálnál vele?
Amúgy evolúcióhívők nem nagyon vannak. Amit tudni lehet, azt nem kell hinni.
6/18 anonim válasza:
Az evolúció nem hit kérdése, elég komoly bizonyítékai vannak. Elég rövid életciklusú rovaroknál, pl emberi léptékkel is teljesen rövid idő alatt (néhány év) létre jön két külön faj, akik az adott körülményekhez alkalmazkodnak, ha laboratóriumban egy faj egyedeit ketté választják, és különböző, szélsőséges körülményeknek teszik ki őket.
7/18 A kérdező kommentje:
Uram! A kérdésre tud válaszolni?
2013. jún. 9. 13:50
8/18 anonim válasza:
A kérdező (és a hozzájuk hasonlók) miatt gondolják sokan a hívőkről, hogy elvakult kretének :(
9/18 A kérdező kommentje:
Uram, mondtam én, hogy hívő vagyok? Viszont Ön sem a kérdésemet válaszolta meg.
2013. jún. 9. 14:33
10/18 anonim válasza:
Erre lehet következtetni és mernék nagyobb összegben fogadni, hogy nem is állok távol az igazságtól.
A kérdésre nem tudom a választ, nem ez a szakterületem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!