Halott légy -> cigihamu -> élő légy? Működik?
A "jelenség" létezhet. Hogy miért? A kérdést és a hozzáfűzött kommentárt olvasva egy gyermekkori élményem jutott eszembe. A nyarakat nagymamáméknál töltöttem. Az udvarunkban volt egy itató. Annak a vályúlyába belefuladt darazsakat, én gyerek fejjel, gyakran "kimentettem", és a mellete levő betonlapra, kitettem "napozni". Percek alatt elpárolgott a víz, amit a beton is segített belőlük kiszippantani. És láss csodát... egy-két kivételtől eltekintve, mind szárnyrakapott pár perc után. Ezt a mókát sokszor kipróbáltam, és mindig "működött".
Az, hogy mitől fulladtak bele, részletkérdés, de amelyek szárnyrakaptak, mind épnek látszottak kivülről. Biztos, hogy volt olyan is köztük, amelyik fél napot is eltölthetett tetszhalott állapotban, de mégis feléledt, és látszólag épen, egészségesen tovaröppent.
A jelenség létezhet a kérdező által leírt módon is, ott a cigihamu a gyors vízelvonást hivatott elvégezni. (a rovar légzőcsöveiből szippantja ki a vizet, és engedi újra behatolni oda az oxigént) Mindenesetre a napsütötte beton szintén "jótékony hatással" bírt.
Nos, aki akar úgy is kinevet, de szerintem megér egy próbát mindkét módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!