Szerintem olyan, hogy "örökké, " meg "mindíg volt", nem létezik. Szerintetek a tér hogyan keletkezett,? Vannak határai? Örökké létezni fog?
Kedves kérdező, te egy megoldhatatlan feladványt adtál fel. Választ vársz az idő és tér végtelenségéről/végességéről, miközben fogalmad sincs a végtelen mibenlétéről. Hogyan beszéljünk az idő tulajdonságáról, ha az említett fogalmat nem érted? Ha érted, akkor sok minden mást, ami a megértéséhez szükséges, szintén tudsz. Ezt előbb ki kéne próbálni.
Mondjuk gondolkodj el azon, több egész szám van-e, mint törtszám. Szólj, ha tudod a választ, akkor már néhány szóban közös a nyelvünk. Innen már összehangolhatjuk a többi szükségeset is, hogy végre az időről és térről is beszélgessünk.
Ha most azt gondolod, meg akarom kerülni a problémát, egyszerűbben is elintézhettem volna. Odavetek valami idézetet, aztán rágódhatunk raja, de eredeti kérdésedben nem leszel okosabb.
#10:
Valóban nem tévedhetetlenek.
De jelenleg nincs senki, aki náluk tévedhetetlenebb. :)
#13:
Miért?
Cáfolatig övék az igazság. Addig álljál fél lábon, befogott orral. :D
Aki meg itt megint a vallást keveri bele, az nagyon nincs képben.
Nincs vallás, ami meg tudná cáfolni a tudományt.
Nincs az a tudományág, ami cáfolni tudja a Teremtő létét.
Aki bármelyikkel próbálkozik, eleve vesztésre van ítélve.
nem kevertem be, kedves wadmalac. "övék az igazság"
A részigazság nem igazság.
Igazságból EGY van és nem birtokolható.
"Cáfolatig övék az igazság. Addig álljál fél lábon, befogott orral. :D"
Rengeteg olyan kijelentést is tettek - főleg Hawking - , amely kizárólag elmélet, vélemény, ergó nem áll jobban, mint bármi más.
A tudományos munkásságuk más, cáfolatig valóban állnak, de amikor Hawking kijelenti, hogy nincs Isten, az más kategória. Sokan viszont a neve miatt úgy veszik az ilyen kijelentéseket, mintha tudományos tény volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!